Täytetyt avokadot

Täytetyt avokadot, siinäpä vasta illanistujaisten suosikki! Täytetyt avokadot saavat näppärästi lisämakua esimerkiksi Crème Bonjour Pekoni & Sipuli -tuorejuustosta.

Helppo/keskitaso Helppo/keskitaso

Raaka-aineet:

BLT-avokadot

2 isoa avokadoa
1 tomaatti
4 rkl Crème Bonjour Pekoni & Sipuli -tuorejuustoa
4 viipaletta pekonia
Leipäkuutioita
4 lehteä salaattia (baby gem)
Mustapippuria myllystä, (suolaa)

Uuniavokadot

2 avokadoa
4 pientä kananmunaa
4 tl Crème Bonjour Pekoni & Sipuli -tuorejuustoa
(hienonnettua chiliä, ruohosipulia)

Ceviche-avokadot

6 avokadoa
100 g lohifileetä
1 limetti
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1/4 pieni punasipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
1 miedohko punainen chili
1 ruukku tuoretta korianteria
1 rs Crème Bonjour Inkivääri & Sitruunaruoho -tuorejuustoa
1 rkl oliiviöljyä

Täytetyt avokadot valmistusohje:

Täytetyt avokadot voi valmistaa monella tapaa. Tässä kolme herkullista tapaa:

BLT-avokadot:

Halkaise avokadot, poista kivet, irrota ja kuutioi hedelmäliha. Kuutioi myös tomaatti. Sekoita ne varovasti notkistetun Crème Bonjour Pekoni & Sipuli -tuorejuuston kanssa. Lusikoi sisus takaisin avokadoihin.

Paista pekoni rapeaksi ja kuutioi se. Paista leipäkuutiot rapeiksi pekonin rasvassa.

Viimeistele täytetyt avokadot pekonilla, leivällä ja salaatilla. Rouhi päälle mustapippuria ja lisää halutessasi myös suolaa.

Uuniavokadot:

Halkaise avokadot. Poista kivet. Lusikoi noin ruokalusikallinen hedelmälihaa pois. Laita avokadot pieneen uunivuokaan rinta rinnan tai merisuolaan.

Laita avokadoihin Crème Bonjour Pekoni & Sipuli -tuorejuustoa. Riko päälle munat. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia tai kunnes valkuainen on hyytynyt.

Viimeistele halutessasi chilillä ja ruohosipulilla.

Ceviche-avokadot:

Halkaise avokadot. Poista kivi ja koverra hedelmäliha melkein kokonaan irti. Kuutioi avokadot.

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot laakean astian pohjalle avokadojen kanssa. Ripottele pinnalle suolaa ja sokeria. Purista limetistä mehu ja kaada kalapalojen päälle.

Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Hienonna korianteri. Lisää aineet kalapalojen joukkoon. Sekoita.

Anna cevichen kypsyä noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon varovasti Crème Bonjour Pekoni & Sipuli -tuorejuusto. Laita seos takaisin avokadojen kuoriin. Viimeistele täytetyt avokadot oliiviöljyllä.

Inkivääri & Sitruunaruoho -tuorejuusto

Inkivääri & Sitruunaruoho -tuorejuusto

Crème Bonjour Inkivääri & Sitruunaruoho -tuorejuusto sopii niin makeaan kuin suolaiseen ruoanlaittoon. Kokeile!