Tomaattipasta tuorejuustolla

Tässä tomaattipasta-ohjeesa yhdistyvät kaikki tomaatin eri vivahteet, kun tuoreet terttukirsikkatomaatit ja aromikkaat aurinkokuivatut tomaatit kohtaavat pehmeän Crème Bonjour Aurinokuivattu tomaatti -tuorejuuston kanssa.

4 annosta 4 annosta
35 minuuttia 35 minuuttia

Tomaattipasta-reseptin ainekset:

1 pieni munakoiso, viipaleina
250 g terttukirsikkatomaatteja
1/2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
300 g Rigatoni-pastaa
1 rs (à 200 g) Crème Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
3 rkl kermaa
6-8 aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl tuoretta oreganoa, hienonnettuna
parmesaanijuustoa, raastettuna

Tomaattipasta on helppo ja herkullinen ruoka, joka sopii nautittavaksi ystävien tai perheen kesken. Voisi kuvitella, että tomaattipasta valmistuu nopeammin valmiista tomaattimurskasta, mutta itseasiassa se on ihan yhtä kätevä valmistaa myös tuoreista tomaateista.  Tässä tomaattipasta-ohjeessa on tuoreiden terttukirsikkatomaattien lisäksi käytetty mehukkaita aurinkokuivattuja tomaatteja. Kermaisen viimeistelyn tomaattipastalle antaa Crème Bonjour -tuorejuusto.

Tomaattipasta-ohje:

  1. Levitä munakoisoviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa. Anna munakoisojen tihkua 5 minuuttia. Pyyhkäise munakoisoviipaleet kuivaksi talouspaperilla.
  2. Nosta kirsikkatomaatit munakoisojen viereen uunipellille. Valuta munakoisoviipaleiden ja tomaattien päälle oliiviöljyä. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes munakoisoviipaleet ovat hieman ruskistuneet ja tomaattien pinta repeilee.
  3. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta lävikössä.
  4. Sekoita Crème Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuusto ja tilkka kermaa kulhossa tasaiseksi seokseksi. Sekoita kuuman pastan joukkoon ja kaada tarjoiluvadille.
  5. Lisää joukkoon paahdetut munakoisoviipaleet, kirsikkatomaatit, aurinkokuivatut tomaatit ja hienonnettu oregano. Raasta päälle parmesaanijuustoa.
Crème Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuusto

Crème Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuusto