Uunilohi tuorejuustolla ja manteleilla

Tämä helppo uunilohi-ohje on sekä yksinkertainen valmistaa että yksinkertaisesti hyvää. Uunilohi on monen perheen vakioarkiruoka.

4 annosta 4 annosta
40 minuuttia 40 minuuttia

Uunilohi-reseptin ainekset:

600 g lohifileetä
1 tl suolaa
1 rs (à 200 g) Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuustoa
3 rkl ruokakermaa
1/2 dl manteleita, paloina
1/2 sitruuna, viipaleina

Päälle:
3 rkl tuoretta ruohosipulia, hienonnettuna

Uunilohi on monessa perheessä vakioarkiruoka – eikä se ole mikään ihme, sillä uunilohi on niin helppo valmistaa. Tässä ohjeessa uunilohi saa pinnalleen rapean tuorejuusto-mantelikuorruteen.

Uunilohi-ohje:

  1. Leikkaa lohifilee 2-3 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta palat uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa.
  2. Sekoita Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuusto ja kerma kulhossa. Levitä tuorejuustoseos lohipalojen päälle. Leikkaa mantelit pienemmiksi paloiksi ja ripottele lohen päälle. Nosta sitruunaviipaleet lohen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  3. Ripottele päälle hienonnettua ruohosipulia.

Hae vaihtelua muista uunilohiresepteistämme: Uunilohi kermassa tai Uunilohi tuorejuustolla!

Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuusto

Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuusto