Uuniperunat: feta-täyte

Kreikkalaishenkisessä ohjeessa uuniperunat täytetään fetalla, oliiveilla ja Tzatzikin makuisella tuorejuustolla.

2 - 3 annosta/hlö 2 - 3 annosta/hlö
1,5 h 1,5 h
Helppo Helppo

Uuniperunat-reseptin ainekset:

2–3  perunaa/hlö
suolaa
oliiviöljyä

Täyte: 

1 prk Crème Bonjour Tzatziki -tuorejuustoa
1 prk kalamata-oliiveja
1 paketti fetajuustoa
200 g kirsikkatomaatteja
1 punasipuli

1 sitruunan kuori
1 nippu tuoretta oreganoa

Uuniperunat feta-täytteellä

Uuniperunat ovat helppoa ja herkullista arkiruokaa. Ne valmistuvat vaivatta uunissa ja sopivat nautittavaksi sekä yksistään että lisukkeena. Sekä kalan että lihan seuraksi sopii hyvin kasviksilla täytetyt pehmeät uuniperunat. Täyte valmistetaan monesti kermaviilistä, mutta tässä uuniperunaohjeessa kermaviilin sijaan lisämakua uuniperunaan tuo Crème Bonjour Tzatziki -tuorejuustomme.

Uuniperunat-ohje:

1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.

2. Huuhtele ja kuivaa perunat. Aseta perunat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kaada päälle vähän oliiviöljyä. Lisää ripaus suolaa ja pyörittele perunoita mausteissa. Tee perunoihin pieniä reikiä terävällä veitsellä tai haarukalla. 

3. Laita perunat uuniin ja paista 20 minuuttia. Vähennä lämpöä 150 asteeseen ja paista, kunnes uuniperunat ovat kypsiä ja pehmeitä. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Perunoiden kypsennysaika riippuu niiden koosta: keskikokoiset perunat kypsyvät noin tunnin.

4. Perunoiden ollessa uunissa huuhdo ja leikkaa kirsikkatomaatit kahtia. Kuori ja pilko punasipuli ohuiksi renkaiksi, murenna fetajuusto, valuta oliivit (poista tarvittaessa kivet) ja raasta sitruunan kuori.

5. Kun uuniperunat ovat valmiit, anna niiden jäähtyä kosketuslämpöisiksi. Leikkaa perunoihin ristikkäisviillot ja purista ne kevyesti ”auki”.

6. Aloita perunoiden täyttäminen Crème Bonjour Tzatziki -tuorejuustonokareella. Nostele sitten tomaatteja, oliiveja, punasipulia, sitruunankuorta ja fetamurua päälle.

7. Koristele tuoreella oreganolla. Tarjoa uuniperunat yksittäin lautasella tai kasaa lisukkeineen tarjottimelle.

Crème Bonjour Tzatziki -tuorejuusto

Crème Bonjour Tzatziki -tuorejuusto