Voileipäkakku lohi-katkaraputäytteellä

Voileipäkakku lohi-katkaraputäytteellä sopii täydellisesti juhlien tarjoilupöytään. Crème Bonjour -tuorejuustot maistuvat sekä voileipäkakun täytteessä että kuorrutuksessa.

Kala Kala
8 annosta 8 annosta
24 h+ 24 h+
Keskitaso Keskitaso

Voileipäkakku lohi-katkaraputäytteellä -ainekset:

10 viipaletta tummaa vuokaleipää
10 viipaletta vaaleaa paahtoleipää

Kostutukseen
5 dl vettä
1 kala-annosfondi

Lohitäyte: 
200 g kylmä- tai lämminsavustettua lohta paloina
1 rkl sitruunanmehua
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 nippu kevätsipulia
200 g Crème Bonjour Piparjuuri -tuorejuustoa
3 rkl valkosipulimajoneesia

Katkaraputäyte:
200 g katkarapuja
1 puntti korianteria silputtuna
½ tl sitruunapippuria
½ tl viherpippuria
½ tl valkopippuria
200 g Crème Bonjour Katkarapu -tuorejuustoa
3 rkl majoneesia

Voileipäkakun kuorrutukseen: 
200 g Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuustoa
1 dl majoneesia

Koristeluun esimerkiksi:
Katkarapuja
Kylmäsavulohta
Kirjolohenmätiä
Herneenversoja
Kevätsipulisilppua
Kurkkua

Voileipäkakku lohi-katkaraputäytteellä on herkullinen juhlatarjottava ja oiva katkarapuresepti

Voileipäkakku ja lohi ovat monessa juhlapöydässä erottamaton pari. Voileipäkakku lohesta onkin kieltämättä yksi perinteisimmistä voileipäkakkuohjeista, mutta se on myös loistava katkarapuresepti äyriäisten ystävälle!

Lohivoileipäkakku on maukas vaihtoehto juhlapöytään ja sopii tarjottavaksi sekä ihan yksistään että raikkaana kaverina lihaiselle kinkkuvoileipäkakulle. Crème Bonjourin helpon kinkkuvoileipäkakku-ohjeen löydät täältä. Lisämakua ja -tekstuuria tavalliseen lohivoileipäkakkuun saat valmistamalla lohitäytteen lisäksi katkaraputäytteen ja pyöräyttämällä merellisen kahden täytteen voileipäkakun! Täytteeseen käytettävän katkarapureseptin makumaailmaa rikastaa mm. korianteri!

Voileipäkakun koristelussa on lupa käyttää värejä, sillä mitä monipuolisempi koristelu on, sitä houkuttelevammalta voileipäkakku yleensä näyttää. Koristelussa kannattaa kuitenkin pyrkiä kokoamaan voileipäkakun makumaailma ja hyödyntämään täytteistä ylijääneitä raaka-aineita. Voileipäkakku, jonka päätäytteenä on lohi, on helppo koristella esimerkiksi katkaravuilla. Lohi sopii toki myös koristeeksi kylmä-tai lämminsvustettua, samoin mäti. Herneenversot, kevätsipuli ja kurkku tuovat lohivoileipäkakun pinnalle vehreyttä.

Voileipäkakku lohi-katkaraputäytteellä -ohje:

Aloita lohivoileipäkakun teko leikkaamalla leipäpaloista reunat pois. Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita siihen annosfondi.

Huom! Tarvitset kostutukseen vain osan liemestä, joten säästä loput vaikkapa keiton tai risoton pohjaksi. Voit myös pakastaa liemen.

Voileipäkakun lohitäyte -resepti:

Mausta lohipalat suolalla, sitruunamehulla ja pippurilla. Silppua sipuli. Notkista Crème Bonjour Piparjuuri -tuorejuusto valkosipulimajoneesilla. Sekoita muut ainekset tuorejuusto-majoseeni -seokseen.

Voileipäkakun katkaraputäyte -resepti: 

Sulata ja valuta katkaravut. Lisää niihin mausteet sekä korianterisilppu. Notkista Crème Bonjour Katkarapu -tuorejuusto majoneesilla. Sekoita täytteen ainekset keskenään.

Voileipäkakun kokoaminen ja kuorrutus: 

Kokoa kakku asettelemalla leivinpaperin päälle vierekkäin vaaleita leipäviipaleita. Kostuta ne kalaliemellä. Lisää sitten noin 1 cm:n kerros lohitäytettä. Asettele seuraavaksi tummaa vuokaleipää kerrokseksi, kostuta ja levitä päälle noin 1 cm:n kerros katkaraputäytettä. Jatka näin kerros kerrokselta.

Kääri kakku tiukasti leivinpaperiin ja anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Valmista voileipäkakun kuorrutus notkistamalla Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuusto majoneesilla. Kumoa voileipäkakku tarjoilualustalle ja levitä päälle kuorrutus. Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile.

Mikäli voileipäkakku ja lohi ovat lähellä sydäntäsi, käy vilkaisemassa myös herkullinen Jotain Maukasta -blogin lohivoileipäkakku-ohje.