MUSTIKKAPIIRAKKA
Tällä ohjeella syntyy 5 minipiirakkaa tai yksi iso mustikkapiirakka. Kermaviili on usein mustikkapiirasäytteen pääraaka-aine, mutta tässä reseptissä on käytetty piirakkapohjan täyttämiseen rahkaa ja Creme Bonjour Maustamaton-tuorejuustoa,.
Ainekset
Pohja
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- ripaus kardemummaa
Täyte
- 3 dl mustikoita
- 1/2 (luomu) sitruunan kuori raastettuna
- 1,5 dl rahkaa / turkkilaista jugurttia / ranskankermaa
- 200 g Crème Bonjour maustamaton tuorejuustoa
- 2 rkl ruokosokeria jos haluat makeamman täytteen
Ohjeet
- Aloita mustikkapiirakka vaahdottamalla sokeri ja pehmeä voi.
- Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
- Sekoita erillisessä kulhossa leivinjauhe ja jauhot sekä kardemumma.
- Lisää jauhoseos muna-sokeri-voi-vaahtoon.
- Painele taikina tavalliseen piirakkavuokaan tai irtopohjalliseen piirakkavuokaan TAI pieniin piirakkavuokiin. Jos haluat voit esipaistaa piirakkapohjaa 200 asteessa n. 10 minuuttia.
- Lisää piirakkapohjan päälle mustikat ja sitruunankuoriraaste (+ sokeri, jos haluat makeamman täytteen)
- Sekoita kulhossa rahka ja tuorejuusto.
- Kaada rahka-tuorejuustoseos mustikoiden päälle.
- Paista mustikkapiirakkaa uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia. Tarkkaile piirakkaa, ettei se tummu liikaa! Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.