UUNILOHI RUOHOSIPULITUOREJUUSTOLLA
Tuorejuuston kanssa kypsennetty uunilohi pysyy varmasti mehukkaana ja herkullisena. Reseptiä on helppo muokata käyttämällä eri tuorejuustoja tai sekoittamalla joukkoon esimerkiksi sinappia, kapriksia tai vaikkapa piparjuuritahnaa.
Ruoanlaitto
Valmistusaika
Ei saatavilla

Ainekset
- 1 kg ruodoton lohifilee
- 1 rkl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rs Crème Bonjour Ruohosipuli tuorejuustoa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 dl tuoretta tilliä
Energy (kcal) | 26 kcal |
Energy (kJ) | 110 kJ |
Protein (g) | 2.1 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 4.4 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 3.1 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 1.3 g |
Fat (g) | 0.7 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.5 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.5 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.1 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 191 mg |
Salt (g) | 0.48 g |
Vitamin A (IU) | 4556 IU |
Vitamin C (mg) | 50.2 mg |
Calcium (mg) | 125 mg |
Iron (mg) | 3.93 mg |
Potassium (mg) | 441 mg |
Ohjeet
- Laita lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin, mausta pinta suolalla.
- Yhdistä Créme Bonjour ruohosipulituorejuusto, mustapippuri ja oliiviöljy sekoituskulhossa ja notkista ainekset tasaiseksi seokseksi.
- Levitä seos kalan pinnalle ja paista kuumassa uunissa 180 °C asteessa 15-18 minuuttia.
- Kala on parhaimmillaan, kun liha on lohkeavaa ja mehevän helakkaa.
- Viimeistele uunilohi karkeaksi leikatulla tillillä.