Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

MUSTIKKAPIIRAKKA

Tällä ohjeella syntyy 5 minipiirakkaa tai yksi iso mustikkapiirakka. Kermaviili on usein mustikkapiirasäytteen pääraaka-aine, mutta tässä reseptissä on käytetty piirakkapohjan täyttämiseen rahkaa ja Creme Bonjour Maustamaton-tuorejuustoa,.
recipe image MUSTIKKAPIIRAKKA

Ainekset

Pohja
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • ripaus kardemummaa
Täyte
  • 3 dl mustikoita
  • 1/2 (luomu) sitruunan kuori raastettuna
  • 1,5 dl rahkaa / turkkilaista jugurttia / ranskankermaa
  • 200 g Crème Bonjour maustamaton tuorejuustoa
  • 2 rkl ruokosokeria jos haluat makeamman täytteen

      Ohjeet

      1. Aloita mustikkapiirakka vaahdottamalla sokeri ja pehmeä voi.
      2. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
      3. Sekoita erillisessä kulhossa leivinjauhe ja jauhot sekä kardemumma.
      4. Lisää jauhoseos muna-sokeri-voi-vaahtoon.
      5. Painele taikina tavalliseen piirakkavuokaan tai irtopohjalliseen piirakkavuokaan TAI pieniin piirakkavuokiin. Jos haluat voit esipaistaa piirakkapohjaa 200 asteessa n. 10 minuuttia.
      6. Lisää piirakkapohjan päälle mustikat ja sitruunankuoriraaste (+ sokeri, jos haluat makeamman täytteen)
      7. Sekoita kulhossa rahka ja tuorejuusto.
      8. Kaada rahka-tuorejuustoseos mustikoiden päälle.
      9. Paista mustikkapiirakkaa uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia. Tarkkaile piirakkaa, ettei se tummu liikaa! Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.