Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

PAAHDETULLA PAPRIKALLA MAUSTETTU KALA-ÄYRIÄISKEITTO

Reseptiä on helppo muokata vaihtamalla kasviksia sesonkien mukaan. Kokeile keiton joukkoon esimerkiksi parsaa tai nokkosta. Jätä vihannekset rohkeasti reiluiksi paloiksi ja kypsennä sopivan rapeiksi.
  • Ruoanlaitto
  • Valmistusaika
  • Annosta 4
recipe image PAAHDETULLA PAPRIKALLA MAUSTETTU KALA-ÄYRIÄISKEITTO

Ainekset

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 200 g erivärisiä paprikoita, suikaleina
  • 1 iso sipuli kuutioituna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 6 dl kala- tai kanalientä
  • 300 g kikherneitä, kypsänä ja valutettuna
  • 200 g kesäkurpitsaa, ohuina viipaleina
  • 1 rs Crème Bonjour Paahdettu paprika tuorejuustoa
  • 400 g lohikuutioita
  • 100 g katkarapuja
  • suolaa ja mustapippuria
  • puolikas ruukku basilikaa ja lehtipersiljaa
Energy (kcal)26 kcal
Energy (kJ)108 kJ
Protein (g)4.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)1.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g)1.2 g
Sugar (g)1.2 g
Fibre (g)0.5 g
Fat (g)0.4 g
Saturated fat (g)0.1 g
Unsaturated fat (g)0.1 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.1 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)31 mg
Sodium (mg)145 mg
Salt (g)0.36 g
Vitamin A (IU)142 IU
Vitamin C (mg)8.5 mg
Calcium (mg)21 mg
Iron (mg)0.23 mg
Potassium (mg)152 mg

Ohjeet

  1. Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa ja lisää paprikasuikaleet ja sipulit. Kuullota noin 5 minuuttia kunnes vihannekset pehmenevät ja lisää joukkoon liemi ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Anna hautua muutama minuutti ja lisää valutetut kikherneet sekä tuorejuusto. Kuumenna jälleen kiehuvaksi.
  3. Lisää joukkoon lohikuutiot sekä katkaravut. Kala ja äyriäiset kypsyvät muutamassa minuutissa ja keitto on valmista nautittavaksi.
  4. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele keitto karkeaksi silputulla basilikalla ja persiljalla.