RUNEBERGIN KAKKU
Runebergin torttujen sijaan voit leipoa kokonaisen kakun, joka saa katseet kääntymään. Kakussa maistuvat perinteiset Runebergin tortun maut: piparit, kardemumma, manteli ja vadelma. Nam!
Ei saatavilla

Ainekset
- 200g Flora & Voita
- 1,5dl sokeria
- 1dl fariinisokeria
- 2 isoa kananmunaa
- 3dl vehnäjauhoja
- 2,5dl mantelijauhoja
- 1dl piparkakkumurua
- 3tl leivinjauhetta
- 1tl ruokasoodaa
- 1tl kardemummaa
- 1tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- ripaus suolaa
- 5dl (2prk) Flora Vispiä
- 200g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
- 4 rkl tomusokeria
- 2tl vaniljasokeria
- 1rkl vaniljakreemijauhetta
- 2dl vadelmahilloa
- 2dl omenamehua kostutukseen
- 1,5 dl vettä
- 1,5 dl hyytelösokeria
- n. 3 dl suomalaisia pakastevadelmia
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Ohjeet
- Vuoraa kaksi 20cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjaa leivinpaperilla ja voitele reunat.
- Laita uuni lämpenemään kiertoilmalla 165 asteeseen.
- Vaahdota huoneenlämpöinen Flora & Voi ja sokerit vaahdoksi.
- Lisää joukkoon kananmunat yksitellen samalla koko ajan vatkaten.
- Murskaa piparkakut.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen Flora kuohun kanssa. Jatka sekoittamista, kunnes taikina on tasaista.
- Kaada taikina puoliksi kahteen vuokaan ja paista pohjia uunissa n. 25 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsiä. Kokeile puutikulla, että siihen ei tartu enää raakaa taikinaa.
- Jäähdytä pohjat.
- Kun pohjat ovat jäähtyneet, leikkaa molemmat pohjat kahteen osaan, niin että saat neljä pohjaa.
- VINKKI! Mikäli haluat paistaa pohjan yhdessä 20cm vuoassa, niin sekin onnistuu. Tällöin paistoaika pitenee huomattavasti. Varmista pohjan kypsyys puutikulla.
- Vaahdota Flora Vispi kuohkeaksi vaahdoksi.
- Pehmennä tuorejuusto lusikalla ja lisää vaahdon joukkoon. Vatkaa tasaiseksi.
- Lisää sokerit ja sekoita tasaiseksi ja jämäkäksi vaahdoksi.
- Nosta ensimmäinen jäähtynyt kakkupohja kakkualustalle tai -lautaselle. Kostuta pohja omenamehulla pullasutia apuna käyttäen.
- Pursota kakun ulkoreunalle täytettä kehämäisesti ja lisää keskelle 0,5dl vadelmahilloa. Lopuksi täytä keskiosa myös kerma-tuorejuustotäytteellä ja tasoita palettiveitsellä.
- Nosta päälle seuraava kakkupohja ja toista sama.
- Tee näin myös kolmannelle kerrokselle. Muista kostuttaa jokainen pohja.
- Nosta viimeinen kakkupohja päälle ja kostuta jälleen omenamehulla. Sivele kakun pinta vadelmahillolla ja nosta kakku kylmään tekeytymään. Valmista sillä välin kakun kiille. Säästä kerma-tuorejuustotäytettä vielä pursotuksiin.
- Mittaa kattilaan vesi ja kiehauta se.
- Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon hyytelösokeri.
- Nosta kattila takaisin liedelle ja anna seoksen kiehahtaa nopeasti. Nosta kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hetki.
- Nosta kakku pois jääkaapista ja asettele pakastevadelmat jäisinä kakun pinnalle.
- Kiilleseoksen pinnalle on muodostunut "kalvo", kuori se pois lusikkaa apuna käyttäen.
- Sivele kakun pintaan kiille pullasutia apuna käyttäen tasaisesti.
- Pursota lopuksi vielä kerma-tuorejuustotäytettä kakun reunoille.