Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

KYLMÄSAVULOHI-VOHVELIKAKKU

Kokoa rapeapintaiset suolaiset vohvelit herkulliseksi kylmäsavulohi-vohvelikakuksi.
  • Ruoanlaitto
  • Valmistusaika
  • Annosta 10
recipe image KYLMÄSAVULOHI-VOHVELIKAKKU

Ainekset

  • 3 dl maitoa
  • 0,75 dl Flora Culinessea
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl Vichyä
  • 300 g kylmäsavulohta
  • 100 g purjoa
  • 1 purkki Flora Kuohua
  • 1 purkki Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
  • 1,5 tl suolaa
  • 2 rkl majoneesia
  • Ripaus valkopippuria
  • 2 tl sitruunan mehua
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 viikuna
  • 1/2 avokado
  • Tilliä
Energy (kcal)15 kcal
Energy (kJ)62 kJ
Protein (g)0.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g)1.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.8 g
Sugar (g)0.2 g
Fibre (g)0.6 g
Fat (g)1.1 g
Saturated fat (g)0.2 g
Unsaturated fat (g)0.9 g
Monounsaturated fat (g)0.7 g
Polyunsaturated fat (g)0.1 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)72 mg
Salt (g)0.18 g
Vitamin A (IU)84 IU
Vitamin C (mg)1.3 mg
Calcium (mg)40 mg
Iron (mg)0.19 mg
Potassium (mg)44 mg

Ohjeet

  1. Mittaa kulhoon Flora Culinesse ja maito. Lisää joukkoon kananmunat, sekä suola ja sekoita hyvin vispilällä.
  2. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe, jonka jälkeen sekoita se muna-maito -seokseen.
  3. Lisää lopuksi vichy muiden aineisten sekaan ja anna taikinan turvota n. puoli tuntia.
  4. Kun taikina on turvonnut, sekoita se tasaiseksi.
  5. Paista vohvelit vohveliraudalla. Rauta kannattaa voidella jokaisen vohvelin välissä Flora Culinessella, etteivät vohvelit tartu siihen. Voiteluun hyvä apuväline on pullasuti.
  6. Pilko kylmäsavulohi, purjo, sekä tilli hienoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  7. Vaahdota Flora Kuohu jämäkäksi vaahdoksi.
  8. Lisää vaahdon joukkoon tuorejuusto, sekä majoneesi ja sekoita tasaiseksi.
  9. Lisää joukkoon mausteet ja sitruunan mehu. Sekoita.
  10. Lisää lopuksi täytteeseen lohi, purjo ja tilli. Kääntele seos tasaiseksi.
  11. Kokoa kakku kakkuvadille pinoamalla päällekkäin vohveleita ja jokaiseen väliin pari ruokalusikallista kylmäsavulohimoussea.
  12. Koristele kakku lohirullilla, viikunalohkoilla, avokadolla, sekä tillillä.