KYLMÄSAVULOHI-VOHVELIKAKKU
Kokoa rapeapintaiset suolaiset vohvelit herkulliseksi kylmäsavulohi-vohvelikakuksi.
Annosta 10

Ainekset
- 3 dl maitoa
- 0,75 dl Flora Culinessea
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl Vichyä
- 300 g kylmäsavulohta
- 100 g purjoa
- 1 purkki Flora Kuohua
- 1 purkki Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
- 1,5 tl suolaa
- 2 rkl majoneesia
- Ripaus valkopippuria
- 2 tl sitruunan mehua
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 1 viikuna
- 1/2 avokado
- Tilliä
Energy (kcal) | 15 kcal |
Energy (kJ) | 62 kJ |
Protein (g) | 0.2 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 1.4 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.8 g |
Sugar (g) | 0.2 g |
Fibre (g) | 0.6 g |
Fat (g) | 1.1 g |
Saturated fat (g) | 0.2 g |
Unsaturated fat (g) | 0.9 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.7 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.1 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 72 mg |
Salt (g) | 0.18 g |
Vitamin A (IU) | 84 IU |
Vitamin C (mg) | 1.3 mg |
Calcium (mg) | 40 mg |
Iron (mg) | 0.19 mg |
Potassium (mg) | 44 mg |
Ohjeet
- Mittaa kulhoon Flora Culinesse ja maito. Lisää joukkoon kananmunat, sekä suola ja sekoita hyvin vispilällä.
- Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe, jonka jälkeen sekoita se muna-maito -seokseen.
- Lisää lopuksi vichy muiden aineisten sekaan ja anna taikinan turvota n. puoli tuntia.
- Kun taikina on turvonnut, sekoita se tasaiseksi.
- Paista vohvelit vohveliraudalla. Rauta kannattaa voidella jokaisen vohvelin välissä Flora Culinessella, etteivät vohvelit tartu siihen. Voiteluun hyvä apuväline on pullasuti.
- Pilko kylmäsavulohi, purjo, sekä tilli hienoksi ja jätä sivuun odottamaan.
- Vaahdota Flora Kuohu jämäkäksi vaahdoksi.
- Lisää vaahdon joukkoon tuorejuusto, sekä majoneesi ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää joukkoon mausteet ja sitruunan mehu. Sekoita.
- Lisää lopuksi täytteeseen lohi, purjo ja tilli. Kääntele seos tasaiseksi.
- Kokoa kakku kakkuvadille pinoamalla päällekkäin vohveleita ja jokaiseen väliin pari ruokalusikallista kylmäsavulohimoussea.
- Koristele kakku lohirullilla, viikunalohkoilla, avokadolla, sekä tillillä.