TOFFEEKAKKU
Toffeekakku tuo luksusta arkeen ja juhlapöytään. Crème Bonjour Maustamaton tuorejuusto mehevöittää kakun.
Ruoanlaitto
Valmistusaika
Annosta 6

Ainekset
- 250 g Crème Bonjour voi & rypsiöljy normaalisuolainen
- 3 dl ruokosokeria
- 2 kananmunaa
- 200 g Crème Bonjour maustamaton tuorejuustoa
- 7 dl spelttijauhoa
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 2 tl aitoa vaniljaa
- 1/2 murskattua anista
- Vuoan voiteluun korppujauhoja ja Voi & rypsiöljy levitettä
- Koristeluun tomusokeria ja kaunis ruusu
Energy (kcal) | 200 kcal |
Energy (kJ) | 838 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 50.2 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 50.2 g |
Sugar (g) | 49.6 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 100 mg |
Salt (g) | 0.25 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 98 mg |
Iron (mg) | 0.33 mg |
Potassium (mg) | 15 mg |
Ohjeet
- Aloita toffeekakku voitelemalla ja leivittämällä kakkuvuoka. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja ruokosokeri hyvin sekaisin. Lisää kanamunat yksitellen. Lisää seoksen joukkoon Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto ja sekoita taikina sileäksi.
- Murskaa aniksen siemenet morttelissa. Lisää jauhojen joukkoon leivinjauhe, murskattu anis sekä vanilja. Lisää jauhot erissä taikinaan.
- Kaada taikina kakkuvuokaan. Kypsennä toffeekakkua 180 asteessa n. 1 h ajan, kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa.