Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

TUULIHATUT

Tuulihatut ovat ihania herkkuja – kevyitä pieniä suupaloja. Ne sopivat tarjottavaksi erilaissa juhlissa tai vaikka piknikillä ystävien kanssa. Aina on hyvä syy hieman herkutella. Tuulihattujen kuori jää ontoksi sisältä, jolloin ne on helppo täyttää haluamillaan suolaisilla tai makeilla täytteillä.
    recipe image TUULIHATUT

    Ainekset

    Tuulihatut
    • 3 dl vettä
    • 1 dl Flora Culinessea
    • 2,5 dl vehnäjauhoja
    • 3 isoa kananmunaa
    Kuningatartäyte
    • 2,5 dl Flora Kuohua
    • 0,5 dl sokeria
    • 1 tl vaniljasokeria
    • 1 dl kuningatarhilloa
    • 1-2 dl tuoreita marjoja
    Kylmäsavulohituote
    • 200 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
    • 2 rkl ranskankermaa
    • 100 g kylmäsavulohta
    • 2 rkl hienonnettua tilliä
    • 1 tl suolaa
    • 0,5 tl mustapippuria
    • 1 rkl sitruunamehua
    • 1 kevätsipuli

    Nutrition Facts

    Energy (kcal)229 kcal
    Energy (kJ)960 kJ
    Protein (g)19.6 g
    Carbohydrate incl. fibre (g)3.8 g
    Carbohydrate excl. fibre (g)3.3 g
    Sugar (g)1.5 g
    Fibre (g)0.5 g
    Fat (g)14.7 g
    Saturated fat (g)4.8 g
    Unsaturated fat (g)8.5 g
    Monounsaturated fat (g)5.6 g
    Polyunsaturated fat (g)3.0 g
    Trans fat (g)0.0 g
    Cholesterol (mg)570 mg
    Sodium (mg)380 mg
    Salt (g)0.95 g
    Vitamin A (IU)981 IU
    Vitamin C (mg)8.8 mg
    Calcium (mg)100 mg
    Iron (mg)2.94 mg
    Potassium (mg)279 mg

    Ohjeet

    Tuulihatut
    1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
    2. Mittaa kattilaan vesi ja Flora Culinesse. Lämmitä seos kiehuvaksi.
    3. Mittaa jauhot ja lisää ne kiehuvaan nesteeseen yhdellä kertaa, samalla sekoittaen.
    4. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta tulee kiiltävä pallo. Jatka vielä sekoittamista n. 1 minuutin ajan, jotta jauhot ehtivät vähän kypsyä ja taikinaan tulee kiiltoa.
    5. Siirrä kattila pois liedeltä ja kaada taikina toiseen kulhoon tai yleiskoneeseen.
    6. Vatkaa taikinaa pienellä teholla käsivatkaimella tai yleiskoneessa n. 5 minuutin ajan, jotta taikina hieman jäähtyy.
    7. Lisää kanamunat yksi kerrallaan taikinaan voimakkaasti vatkaten. Anna taikinan vatkautua jokaisen kananmunan välissä niin, että taikina on kunnolla sekoittunut.
    8. Taikina on valmista, kun se on tasaista ja melko sitkeää. Vatkaimia nostettaessa taikina jää roikkumaan vatkaimista, mutta ei ole juoksevaa.
    9. Pursota leivinpaperille tuulihattuja kohtisuoraan alaspäin n. 2-3cm halkaisijaltaan olevia nokareita. Voit käyttää esim. tähtityllaa, niin saat tuulihattuihin kauniin muodon.
    10. Paista tuulihattuja uunin keskitason alapuolella n. 25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua kesken paiston, sillä muuten tuulihatut voivat laskea.
    11. Nosta kypsät tuulihatut jäähtymään pöydälle.
    Kuningatartäyte
    1. Leikkaa tuulihatut puoliksi.
    2. Vaahdota Flora Kuohu jämäkäksi ja lisää joukkoon sokerit.
    3. Viipaloi mansikat.
    4. Laita jokaisen tuulihatun pohjalle n. 1 tl kuningatarhilloa, pursota päälle Flora Kuohua ja lisää marjat.
    5. Nosta hattu kanneksi.
    Kylmäsavulohitäyte
    1. Leikkaa tuulihatut puoliksi.
    2. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon ranskankerma.
    3. Hienonna lohi, sekä tilli pieneksi ja lisää joukkoon.
    4. Lisää mausteet, sekä sitruunan mehu ja sekoita.
    5. Hienonna kevätsipuli ja lisää se täytteen sekaan. Pilko myös varsi ja jätä se sivuun odottamaan.
    6. Pursota täytettä jokaisen tuulihatun pohjalle ja lisää päälle hienonnettua kevätsipulin vartta.
    7. Nosta hattu kanneksi.