Mustikkapiirakka – 52 Weeks of Deliciousness

52 Weeks of Deliciousness -blogin Anne vastasi Perinneherkut-haasteeseemme ja leipoi suloisia minimustikkapiirakoita.

1 kokonainen piiras tai n. 5 minipiirasta 1 kokonainen piiras tai n. 5 minipiirasta

Mustikkapiirakka-ainekset:

Taikina:
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
(ripaus kardemummaa)

Täyte:
3 dl mustikoita
1/2 luomusitruunan kuori raastettuna
1,5 dl rahkaa / turkkilaista jogurttia / ranskankermaa
200 gr Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuustoa
(2 rkl ruokosokeria jos haluat makeamman täytteen)

Mustikkapiirakka on pala suomalaisuutta aidoimmillaan.

Tätä mieltä oli myös 52 Weeks of Deliciousness -blogin Anne, joka vastasi Perinneherkut-haasteeseemme leipomalla suloisia minimustikkapiirakoita.

Annen ohjeella syntyy 5 minipiirakkaa tai yksi iso mustikkapiirakka. Kermaviili on usein mustikkapiirasäytteen pääraaka-aine, mutta Anne käytti piirakkapohjan täyttämiseen rahkaa ja Maustamaton tuorejuustomme.

Mustikkapiirakkaohje:

1. Aloita mustikkapiirakka vaahdottamalla sokeri ja pehmeä voi.
2. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
3. Sekoita erillisessä kulhossa leivinjauhe ja jauhot sekä kardemumma.
4. Lisää jauhoseos muna-sokeri-voi-vaahtoon.
5. Painele taikina tavalliseen piirakkavuokaan tai irtopohjalliseen piirakkavuokaan TAI pieniin piirakkavuokiin.
Jos haluat voit esipaistaa piirakkapohjaa 200 asteessa n. 10 minuuttia.
6. Lisää piirakkapohjan päälle mustikat ja sitruunankuoriraaste (+ sokeri, jos haluat makeamman täytteen)
7. Sekoita kulhossa rahka ja tuorejuusto.
8. Kaada rahka-tuorejuustoseos mustikoiden päälle.
9. Paista mustikkapiirakkaa uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia. Tarkkaile piirakkaa, ettei se tummu liikaa!
10. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.