Vohvelikakku

Valmista helppo vohvelikakku kesän marjoista ja Crème Bonjour -tuorejuustosta.

Helppo Helppo

Vohvelikakku-ainekset:

Vohvelitaikina

2 kananmunaa
4 dl täysmaitoa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
½ tl jauhettua kardemummaa
2 rkl sulatettua Crème Bonjour Voi & Rypsiöljyä

Täyte vohvelikakkuun

2,5 dl Flora Kuohua
1 prk Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuustoa
3 rkl tomusokeria
4 rkl valitsemaasi marjahilloa
n. 5 dl marjoja, esim. mustikoita ja vadelmia

Lisäksi:
vaahterasiirappia

Vohvelikakku vie perinteiset vohvelit uudelle tasolle

Vohvelikakku on näyttävä tarjoiluehdotus perinteisille vohveleille.

Vohveleista koottu kakku sopii niin arkiherkuksi kuin pienten juhlien tarjottavaksikin. Tässä vohvelikakku-ohjeessa vohveleiden väliin levitetään pehmeää tuorejuustoa ja lopuksi koko komeus koristellaan tuoreilla marjoilla.

Vohvelikakku:

1. Aloita valmistamalla vohvelitaikina: vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää suola ja rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

2. Kuumenna vohvelirauta. Paista taikinasta vohveliraudalla ohuita vohveleita. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa.

3. Tee täyte. Vatkaa Flora Kuohu vaahdoksi. Notkista Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto ja lisää se sokerin, sekä marjahillon kanssa vaahtoon.

4. Laita tuorejuustotäytettä marjojen kanssa vohveleiden väleihin.

5. Valuta kakun päälle halutessasi vaahterasiirappia.