use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

PEKONIPIIRAKKA SINIHOMEJUUSTOLLA

Pekonipiirakka sinihomejuustolla sopii arkeen ja juhlaan. Tämä suolainen piirakka sisältää Crème Bonjour Maustamatonta tuorejuustoa.
  • Annosta 4
recipe image PEKONIPIIRAKKA SINIHOMEJUUSTOLLA

Ainekset

Pohja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 100 g Crème Bonjour voi & oliiviöljy (jääkaappikylmää)
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 2 rkl kylmää vettä
Täyte
  • 1 keskikokoinen purjo (vain valkoinen ja vaaleanvihreä osa)
  • 150 g pekonia
  • loraus oliiviöljyä
  • 170 g sinihomejuustoa
  • 200 g Crème Bonjour maustamaton tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl vahvan makuista juustoraastetta (cheddar, emmental, gouda)
  • 2 kananmunaa
  • rouhittua mustapippuria
  • tuoretta timjamia koristeluun

      Ohjeet

      Pohja
      1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja timjami. Leikkaa rasva pieniin paloihin. Saat aikaan hyvän muruseoksen, kun nypit rasvan sormin jauhojen joukkoon. Toimi mahdollisimman nopeasti, jotta rasva ei lämpene liikaa. Voi myös olla, ettet tarvitse lisäksi suolaa, sillä rasvassa on paljon makua.
      2. Sekoita joukkoon kananmunan keltuainen ja vain sen verran jääkylmää vettä, että saat taikinasta muotoiltua pallon. Laita taikina jääkaappiin jäähtymään vähintään 30 minuutiksi.
      Täyte
      1. Leikkaa purjo suikaleiksi ja paloittele pekoni. Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä. Lisää purjo ja pekoni pannulle. Paista 5-10 minuuttia, kunnes purjo on läpikuultavaa ja pehmeää.
      2. Murustele 2/3 sinihomejuustosta kulhoon. Säästä 1/3 sinihomejuustosta koristeluun. Lisää kulhoon myös Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto, kerma, juustoraaste ja kananmunat. Sekoita ja lisää joukkoon purjo ja pekoni. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Pekoni-sinihomejuustopiirakka saa rutkasti makua pekonista ja juustosta, minkä takia myöskään täytteeseen ei todennäköisesti tarvitse lisätä suolaa.
      3. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Painele taikinapohja piirakkavuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle ja painele siihen reikiä haarukalla. Paista pelkkää pohjaa noin 8–10 minuuttia.
      4. Ota pohja pois uunista ja levitä täyte pohjan päälle. Ripottele koko komeuden päälle loppu sinihomejuusto. Laita pekoni-sinihomejuustopiirakka takaisin uuniin 25-30 minuutiksi kunnes täyte on kevyesti ruskistunut.
      5. Anna piiraan vetäytyä n. vartin verran ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla timjaminoksilla. Pekoni-sinihomejuustopiirakka sopii tarjoiltavaksi kylmänä tai lämpimänä.