TOFFEEKAKKU
Toffeekakku tuo luksusta arkeen ja juhlapöytään. Crème Bonjour Maustamaton tuorejuusto mehevöittää kakun.
- Annosta 6
Ainekset
- 250 g Crème Bonjour voi & rypsiöljy normaalisuolainen
- 3 dl ruokosokeria
- 2 kananmunaa
- 200 g Crème Bonjour maustamaton tuorejuustoa
- 7 dl spelttijauhoa
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 2 tl aitoa vaniljaa
- 1/2 murskattua anista
Lisäksi
- Vuoan voiteluun korppujauhoja ja Voi & rypsiöljy levitettä
- Koristeluun tomusokeria ja kaunis ruusu
Ohjeet
- Aloita toffeekakku voitelemalla ja leivittämällä kakkuvuoka. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja ruokosokeri hyvin sekaisin. Lisää kanamunat yksitellen. Lisää seoksen joukkoon Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto ja sekoita taikina sileäksi.
- Murskaa aniksen siemenet morttelissa. Lisää jauhojen joukkoon leivinjauhe, murskattu anis sekä vanilja. Lisää jauhot erissä taikinaan.
- Kaada taikina kakkuvuokaan. Kypsennä toffeekakkua 180 asteessa n. 1 h ajan, kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa.