Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

GRANAATTIOMENA-PAVLOVA

Juhlava marenkikakku on herkullinen vaihtoehto täytekakulle.
  • Ruoanlaitto
  • Valmistusaika
  • Ei saatavilla
recipe image GRANAATTIOMENA-PAVLOVA

Ainekset

  • 4 kananmunanvalkuaista
  • 4 dl sokeria
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 tl Maizena maissitärkkelystä
  • 200 g Crème Bonjour maustamaton tuorejuustoa
  • 2 dl Flora kuohu 26%
  • 4 rkl granaattiomenahilloa
  • 1 granaattiomenan siemenet
Energy (kcal)10 kcal
Energy (kJ)42 kJ
Protein (g)0.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g)3.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)2.9 g
Sugar (g)1.2 g
Fibre (g)0.2 g
Fat (g)0.1 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)10 mg
Salt (g)0.03 g
Vitamin A (IU)7 IU
Vitamin C (mg)11.9 mg
Calcium (mg)5 mg
Iron (mg)0.06 mg
Potassium (mg)49 mg

Ohjeet

  1. Lämmitä uuni 150-asteiseksi.
  2. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Valmis vaahto pysyy kulhossa, kun sen kääntää ylösalaisin.
  3. Lisää sokeri ja sitruunamehu ja vatkaa, kunnes marenki on kiiltävää. Sekoita joukkoon maissitärkkelys.
  4. Kaada marenkiseos pursottimeen tai pieneen muovipussiin, josta on leikattu yksi kulma auki. Pursota uunipellille levitetylle leivinpaperille pyöreä, halkaisijaltaan noin 23-senttinen marenkipohja. Pursota pari ylimääräistä kierrosta reunoille, jotta pohjalle muodostuu korkeampi reunus.
  5. Paista 15 minuuttia 150 asteessa. Laske lämpötila 100 asteeseen ja paista vielä 30 minuuttia.
  6. Valmis marenki on kova pinnalta ja pehmeä sisältä. Jos marenki tuntuu liian pehmeältä, paista vielä 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Valmista täyte. Vatkaa Flora Kuohu ja Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto kulhossa löysäksi vaahdoksi. Lisää valmiiksi vatkattuun vaahtoon granaattiomenahillo ja sekoita.
  8. Levitä tuorejuustoseos marenkipohjan päälle ja koristele granaatiomenan siemenillä.