use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

GRANAATTIOMENA-PAVLOVA

Juhlava marenkikakku on herkullinen vaihtoehto täytekakulle.
recipe image GRANAATTIOMENA-PAVLOVA

Ainekset

Marenkipohja
  • 4 kananmunanvalkuaista
  • 4 dl sokeria
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 tl Maizena maissitärkkelystä
Täyte
  • 200 g Crème Bonjour maustamaton tuorejuustoa
  • 2 dl Flora kuohu 26%
  • 4 rkl granaattiomenahilloa
  • 1 granaattiomenan siemenet

      Ohjeet

      1. Lämmitä uuni 150-asteiseksi.
      2. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Valmis vaahto pysyy kulhossa, kun sen kääntää ylösalaisin.
      3. Lisää sokeri ja sitruunamehu ja vatkaa, kunnes marenki on kiiltävää. Sekoita joukkoon maissitärkkelys.
      4. Kaada marenkiseos pursottimeen tai pieneen muovipussiin, josta on leikattu yksi kulma auki. Pursota uunipellille levitetylle leivinpaperille pyöreä, halkaisijaltaan noin 23-senttinen marenkipohja. Pursota pari ylimääräistä kierrosta reunoille, jotta pohjalle muodostuu korkeampi reunus.
      5. Paista 15 minuuttia 150 asteessa. Laske lämpötila 100 asteeseen ja paista vielä 30 minuuttia.
      6. Valmis marenki on kova pinnalta ja pehmeä sisältä. Jos marenki tuntuu liian pehmeältä, paista vielä 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
      7. Valmista täyte. Vatkaa Flora Kuohu ja Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto kulhossa löysäksi vaahdoksi. Lisää valmiiksi vatkattuun vaahtoon granaattiomenahillo ja sekoita.
      8. Levitä tuorejuustoseos marenkipohjan päälle ja koristele granaatiomenan siemenillä.