GRANAATTIOMENA-JUUSTOKAKKU
Juustokakkuresepti granaattiomenatäytteellä saa makunsa limestä, Crème Bonjour maustamattomasta tuorejuustosta, granaattiomenahillosta ja juustokakuille perinteisestä Digestive-keksipohjasta.
Granaattiomenajuustokakku koristellaan tuoreilla marjoilla ja raikkailla mintunlehdillä.
Granaattiomenajuustokakku koristellaan tuoreilla marjoilla ja raikkailla mintunlehdillä.
Ruoanlaitto
Valmistusaika
Annosta 10

Ainekset
- 240 g digestivekeksejä
- 50 g Crème Bonjour Voi & Rypsiöljyä
- 2 liivatelehteä
- 2 limeä
- 400 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
- 2.5 dl Flora Kuohua (26%)
- 4 rkl granaattiomenahilloa
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1.25 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl pilkottuja mansikoita
- 1 granaattiomena
- 1/2 ruukkua minttua
Energy (kcal) | 62 kcal |
Energy (kJ) | 259 kJ |
Protein (g) | 0.3 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 15.4 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 14.8 g |
Sugar (g) | 14.4 g |
Fibre (g) | 0.6 g |
Fat (g) | 0.2 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 1 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 7 IU |
Vitamin C (mg) | 1.7 mg |
Calcium (mg) | 2 mg |
Iron (mg) | 0.06 mg |
Potassium (mg) | 38 mg |
Ohjeet
- Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan n. 18 cm irtopohjavuokaan.
- Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella. Lisää sulatettu rasva joukkoon, sekoita hyvin ja kaada keksiseos vuokaan. Painele pohja tasaiseksi ja tiiviiksi.
- Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä.
- Raasta pestyt limet ja purista mehut. Kuumenna tilkka limemehua ja sulata hyvin valutetut liivatelehdet mehuun, lisää loppu limemehu liivateliemeen.
- Sekoita tuorejuusto, granaattiomenahillo, kuohu, jogurtti ja sokerit pehmeäksi ja sileäksi. Lisää lime-liivateseos ja limen kuoriraaste joukkoon. Sekoita hyvin.
- Kaada seos pohjan päälle vuokaan, siirrä vuoka jääkaappiin ja anna kakun hyytyä 4 tunnista seuraavaan päivään.
- Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoiluvadeille. Siisti leivinpaperi.
- Koristele mansikoilla, granaattiomenan siemenillä ja mintunlehdillä.