Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

GRANAATTIOMENA-JUUSTOKAKKU

Juustokakkuresepti granaattiomenatäytteellä saa makunsa limestä,  Crème Bonjour maustamattomasta tuorejuustosta, granaattiomenahillosta ja juustokakuille perinteisestä Digestive-keksipohjasta.

Granaattiomenajuustokakku koristellaan tuoreilla marjoilla ja raikkailla mintunlehdillä.
  • Ruoanlaitto
  • Valmistusaika
  • Annosta 10
recipe image GRANAATTIOMENA-JUUSTOKAKKU

Ainekset

  • 240 g digestivekeksejä
  • 50 g Crème Bonjour Voi & Rypsiöljyä
  • 2 liivatelehteä
  • 2 limeä
  • 400 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
  • 2.5 dl Flora Kuohua (26%)
  • 4 rkl granaattiomenahilloa
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1.25 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl pilkottuja mansikoita
  • 1 granaattiomena
  • 1/2 ruukkua minttua
Energy (kcal)62 kcal
Energy (kJ)259 kJ
Protein (g)0.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g)15.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g)14.8 g
Sugar (g)14.4 g
Fibre (g)0.6 g
Fat (g)0.2 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)1 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)7 IU
Vitamin C (mg)1.7 mg
Calcium (mg)2 mg
Iron (mg)0.06 mg
Potassium (mg)38 mg

Ohjeet

  1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan n. 18 cm irtopohjavuokaan.
  2. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella. Lisää sulatettu rasva joukkoon, sekoita hyvin ja kaada keksiseos vuokaan. Painele pohja tasaiseksi ja tiiviiksi.
  3. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä.
  4. Raasta pestyt limet ja purista mehut. Kuumenna tilkka limemehua ja sulata hyvin valutetut liivatelehdet mehuun, lisää loppu limemehu liivateliemeen.
  5. Sekoita tuorejuusto, granaattiomenahillo, kuohu, jogurtti ja sokerit pehmeäksi ja sileäksi. Lisää lime-liivateseos ja limen kuoriraaste joukkoon. Sekoita hyvin.
  6. Kaada seos pohjan päälle vuokaan, siirrä vuoka jääkaappiin ja anna kakun hyytyä 4 tunnista seuraavaan päivään.
  7. Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoiluvadeille. Siisti leivinpaperi.
  8. Koristele mansikoilla, granaattiomenan siemenillä ja mintunlehdillä.