UUNIPERUNAT FETATÄYTTEELLÄ
Uuniperunat valmistuvat vaivatta uunissa ja sopivat nautittavaksi sekä yksistään että lisukkeena. Täyte valmistetaan monesti kermaviilistä, mutta tässä uuniperunaohjeessa kermaviilin sijaan lisämakua tuo Crème Bonjour Tzatziki -tuorejuustomme.
Ainekset
- 2-3 perunaa per henkilö
- suolaa
- oliiviöljyä
Täyte
- 1 prk Crème Bonjour tsatziki tuorejuustoa
- 1 prk Kalamata oliiveja
- 1 paketti fetajuustoa
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 1 punasipuli
- 1 sitruunan kuori
- nippu tuoretta oreganoa
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
- Huuhtele ja kuivaa perunat. Aseta perunat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kaada päälle vähän oliiviöljyä. Lisää ripaus suolaa ja pyörittele perunoita mausteissa. Tee perunoihin pieniä reikiä terävällä veitsellä tai haarukalla.
- Laita perunat uuniin ja paista 20 minuuttia. Vähennä lämpöä 150 asteeseen ja paista, kunnes uuniperunat ovat kypsiä ja pehmeitä. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Perunoiden kypsennysaika riippuu niiden koosta: keskikokoiset perunat kypsyvät noin tunnin.
- Perunoiden ollessa uunissa huuhdo ja leikkaa kirsikkatomaatit kahtia. Kuori ja pilko punasipuli ohuiksi renkaiksi, murenna fetajuusto, valuta oliivit (poista tarvittaessa kivet) ja raasta sitruunan kuori.
- Kun uuniperunat ovat valmiit, anna niiden jäähtyä kosketuslämpöisiksi. Leikkaa perunoihin ristikkäisviillot ja purista ne kevyesti "auki".
- Aloita perunoiden täyttäminen Crème Bonjour Tzatziki -tuorejuustonokareella. Nostele sitten tomaatteja, oliiveja, punasipulia, sitruunankuorta ja fetamurua päälle.
- Koristele tuoreella oreganolla. Tarjoa uuniperunat yksittäin lautasella tai kasaa lisukkeineen tarjottimelle.