FRITEERATUT AVOKADOT
Friteeratut avokadot sopivat sekä naposteluun, että lisukkeeksi illallispöytään. Creme Bonjourin Valkosipuli-tuorejuusto kruunaa makuelämyksen.
- Annosta 4
Ainekset
- 3 avokadoa
- 1 limen mehu
Frittitaikina
- 2 dl jauhoja
- 2 dl kylmää kivennäisvettä
- 2 rkl leivinjauhetta
- 1 l ruokaöljyä friteeraamiseen
Dippikastike
- 200 g Crème Bonjour valkosipuli tuorejuustoa
- suolaa ja pippuria
- 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 1 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
- salaatinlehtiä
Ohjeet
- Sekoita frittitaikinan ainekset yhteen.
- Halkaise avokadot kahtia, poista kivi ja kuori. Leikkaa lohkoiksi ja mausta limen mehulla, suolalla ja pippurilla.
- Pehmennä Crème Bonjour Valkosipuli -tuorejuustoa hieman lusikalla sekoittaen, lisää joukkoon paahdetut seesaminsiemenet ja oregano.
- Laita öljy kattilaan ja kuumenna liedellä 160 asteeseen, tai käytä rasvakeitintä, jos sinulla on sellainen. Kasta avokadolohkoja frittitaikinaan ja paista niitä muutama minuutti, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
- Tarjoile salaatinlehdillä dipin kanssa.