Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

SUOLAISET TUULIHATUT

Suolaiset tuulihatut ovat mukava suupala iltapäiväkahville tai herkullinen tarjottava juhlaan kuin juhlaan. Suolaiset tuulihatut tuovat helposti vaihtelua usein makeaan painottuneeseen tarjoilupöytään.

Tällä ohjeella valmistuvat sekä makeat että suolaiset tuulihatut.
  • Ruoanlaitto
  • Valmistusaika
  • Annosta 30
recipe image SUOLAISET TUULIHATUT

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 1 dl Crème Bonjour Voi & Rypsiöljyä
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 1.3 dl vispikermaa
  • 200 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl tilliä
  • 0.5 tl sitruunapippuria
  • 100 g katkarapuja
  • 1.3 dl vispikermaa
  • 200 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl appelsiinimarmeladia
  • 1 rkl sitruslikööriä
Energy (kcal)11 kcal
Energy (kJ)48 kJ
Protein (g)0.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g)2.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g)2.3 g
Sugar (g)2.0 g
Fibre (g)0.1 g
Fat (g)0.1 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)4 mg
Sodium (mg)22 mg
Salt (g)0.05 g
Vitamin A (IU)160 IU
Vitamin C (mg)1.8 mg
Calcium (mg)7 mg
Iron (mg)0.14 mg
Potassium (mg)20 mg

Ohjeet

  1. Kiehauta vesi ja Crème Bonjour Voi & Rypsiöljy teräskattilassa.
  2. Lisää jauhot kiehuvaan nesteeseen samalla koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kunnes tuulihattutaikina irtoaa kattilan reunoilta. Jäähdytä seos.
  3. Lisää kananmunat tuulihattutaikinaan yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Jos olet valmistanut taikinan pinnoitetussa tai alumiinikattilassa, siirrä taikina muovikulhoon vatkauksen ajaksi.
  4. Lusikoi taikinasta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tasakokoisia nokareita.
  5. Paista 200°C:n lämpötilassa noin 30-40 minuuttia tuulihattujen koosta riippuen. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana, jotta tuulihatut pitävät muotonsa.
  6. Halkaise ja täytä jäähtyneet tuulihatut suolaisella tai makealla täytteellä. Voit käyttää täyttämisessä myös pursotinta. Tarjoile tuulihatut kahvin kera.
  7. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon Crème Bonjour maustamaton tuorejuusto.
  8. Paloittele katkaravut  ja lisää ne kerma-tuorejuustoseokseen hienonnetun tuoreen tillin ja sitruunapippurin kanssa.
  9. Täytä ja tarjoile suolaiset tuulihatut.
  10. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon Crème Bonjour maustamaton tuorejuusto.
  11. Mausta marmeladilla ja sitrusliköörillä.
  12. Täytä ja tarjoile makeat tuulihatut.
Vinkki! Voit täyttää tuulihatut myös jäätelöllä.