use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

SUOLAISET TUULIHATUT

Suolaiset tuulihatut ovat mukava suupala iltapäiväkahville tai herkullinen tarjottava juhlaan kuin juhlaan. Suolaiset tuulihatut tuovat helposti vaihtelua usein makeaan painottuneeseen tarjoilupöytään.

Tällä ohjeella valmistuvat sekä makeat että suolaiset tuulihatut.
  • Valmiina ajoissa1 tuntia
  • Annosta 30
recipe image SUOLAISET TUULIHATUT

Ainekset

Tuulihatut
  • 2 dl vettä
  • 1 dl Crème Bonjour Voi & Rypsiöljyä
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
Suolainen täyte
  • 1.3 dl vispikermaa
  • 200 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl tilliä
  • 0.5 tl sitruunapippuria
  • 100 g katkarapuja
Makea täyte
  • 1.3 dl vispikermaa
  • 200 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl appelsiinimarmeladia
  • 1 rkl sitruslikööriä

      Ohjeet

      Tuulihatut
      1. Kiehauta vesi ja Crème Bonjour Voi & Rypsiöljy teräskattilassa.
      2. Lisää jauhot kiehuvaan nesteeseen samalla koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kunnes tuulihattutaikina irtoaa kattilan reunoilta. Jäähdytä seos.
      3. Lisää kananmunat tuulihattutaikinaan yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Jos olet valmistanut taikinan pinnoitetussa tai alumiinikattilassa, siirrä taikina muovikulhoon vatkauksen ajaksi.
      4. Lusikoi taikinasta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tasakokoisia nokareita.
      5. Paista 200°C:n lämpötilassa noin 30-40 minuuttia tuulihattujen koosta riippuen. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana, jotta tuulihatut pitävät muotonsa.
      6. Halkaise ja täytä jäähtyneet tuulihatut suolaisella tai makealla täytteellä. Voit käyttää täyttämisessä myös pursotinta. Tarjoile tuulihatut kahvin kera.
      Suolainen täyte
      1. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon Crème Bonjour maustamaton tuorejuusto.
      2. Paloittele katkaravut  ja lisää ne kerma-tuorejuustoseokseen hienonnetun tuoreen tillin ja sitruunapippurin kanssa.
      3. Täytä ja tarjoile suolaiset tuulihatut.
      Makea täyte
      1. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon Crème Bonjour maustamaton tuorejuusto.
      2. Mausta marmeladilla ja sitrusliköörillä.
      3. Täytä ja tarjoile makeat tuulihatut.
      Vinkki! Voit täyttää tuulihatut myös jäätelöllä.