Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

HELPOT VIINERIT

Helpot mustikka-sitruunaviinerit saavat mehukkuutensa Crème Bonjour maustamattomasta tuorejuustosta.
  • Ruoanlaitto
  • Valmistusaika
  • Annosta 15
recipe image HELPOT VIINERIT

Ainekset

  • 500 g voitaikinalevyjä
  • 200 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1 munankeltuainen
  • 2-3 dl mustikoita
  • 1 kananmuna voiteluun
Energy (kcal)9 kcal
Energy (kJ)36 kJ
Protein (g)0.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.1 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.6 g
Saturated fat (g)0.2 g
Unsaturated fat (g)0.4 g
Monounsaturated fat (g)0.3 g
Polyunsaturated fat (g)0.1 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)25 mg
Sodium (mg)6 mg
Salt (g)0.02 g
Vitamin A (IU)34 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)3 mg
Iron (mg)0.09 mg
Potassium (mg)6 mg

Ohjeet

  1. Ota voitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle ja laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Sekoita kaikki täytteen ainekset: tuorejuusto, sokerit, sitruunankuori ja munankeltuainen keskenään.
  3. Leikkaa jokainen voitaikinalevy kolmeen osaan niin, että sinulla on kolme suorakaiteen muotoista taikinapalaa. Viillä taikinapalaan pienempi suorakaide n. 1 cm päästä reunasta (huom. viillä taikinan pintaan, älä leikkaa pohjaan asti!). Painele sitten haarukalla keskustaan reikiä. Näiden tarkoituksena on, että reunat kohoavat uunissa, mutta keskusta ei. Voitele taikinapalojen reunat kananmunalla. Laita noin ruokalusikallinen täytettä jokaisen taikinapalan keskustan päälle ja ripottele noin ruokalusikallinen mustikoita täytteen päälle.
  4. Paista n. 15-20 minuuttia, kunnes taikina on kauniisti ruskistunut.