PAAHDETULLA PAPRIKALLA MAUSTETTU KALA-ÄYRIÄISKEITTO
Reseptiä on helppo muokata vaihtamalla kasviksia sesonkien mukaan. Kokeile keiton joukkoon esimerkiksi parsaa tai nokkosta. Jätä vihannekset rohkeasti reiluiksi paloiksi ja kypsennä sopivan rapeiksi.
- Valmiina ajoissa
- Annosta 4
Ainekset
- 4 rkl oliiviöljyä
- 200 g erivärisiä paprikoita, suikaleina
- 1 iso sipuli kuutioituna
- 2 valkosipulinkynttä
- 6 dl kala- tai kanalientä
- 300 g kikherneitä, kypsänä ja valutettuna
- 200 g kesäkurpitsaa, ohuina viipaleina
- 1 rs Crème Bonjour Paahdettu paprika tuorejuustoa
- 400 g lohikuutioita
- 100 g katkarapuja
- suolaa ja mustapippuria
- puolikas ruukku basilikaa ja lehtipersiljaa
Ohjeet
- Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa ja lisää paprikasuikaleet ja sipulit. Kuullota noin 5 minuuttia kunnes vihannekset pehmenevät ja lisää joukkoon liemi ja kuumenna kiehuvaksi.
- Anna hautua muutama minuutti ja lisää valutetut kikherneet sekä tuorejuusto. Kuumenna jälleen kiehuvaksi.
- Lisää joukkoon lohikuutiot sekä katkaravut. Kala ja äyriäiset kypsyvät muutamassa minuutissa ja keitto on valmista nautittavaksi.
- Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele keitto karkeaksi silputulla basilikalla ja persiljalla.