use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

PERINTEINEN JUUSTOKAKKU

Juustokakku on kahvipöytien todellinen kestosuosikki. Tämä helppo perusresepti on muokattavissa uusiin ulottuvuuksiin. Kokeile sitruunan sijaan erilaisia sitrushedelmiä: appelsiinia, verigreippiä, lime tai vaikka inkivääriä.
recipe image PERINTEINEN JUUSTOKAKKU

Ainekset

Keksipohja
  • 10 kpl digestivekeksejä
  • 75 g voisulaa
  • 1 tl kanelia
Täyte
  • 4 kpl liivatelehtiä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 pkt Crème Bonjour maustamaton tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • sitruunan raastettu kuori

      Ohjeet

      1. Vuoraa irtokakkuvuoan pohja leivinpaperilla.
      2. Laita keksit muovipussiin ja murskaa tasaiseksi karkeaksi jauhoksi. Apuvälineenä toimii mainiosti kaulin, lihanuija tai pieni kattila. Keksit voi hienontaa myös tehosekoittimessa.
      3. Lisää voisula keksien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä keksimuru vuoan pohjalle ja painele pinta tasaiseksi lastalla tai lusikan kuperalla puolella.
      4. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kuohukerma ja lisää lopuksi sokeri.
      5. Varaa toinen reilunkokoinen sekoituskulho ja pehmitä tuorejuusto muutamalla vispilän pyöräytyksellä. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori ja puristettu mehu.
      6. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja laita pehmeät liivatelehden mikron kestävään kuppiin. Lisää kaksi ruokalusikallista vaahdotettua kuohukermaa ja kuumenna mikrossa 15-20 sekuntia kunnes liivate on sulanut ja seos on reilusti kädenlämpöistä.
      7. Sekoita liivateseos kermavaahdon joukkoon ja yhdistä seos tuorejuuston kanssa.
      8. Kaada juustoseos kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta mieleiseksi. Peitä kannella tai muovikelmulla.
      9. Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua.
      10. Irrota kakku vuoasta ja tarjoa lisäkkeenä tuoreita kotimaisia marjoja.