PERINTEINEN JUUSTOKAKKU
Juustokakku on kahvipöytien todellinen kestosuosikki. Tämä helppo perusresepti on muokattavissa uusiin ulottuvuuksiin. Kokeile sitruunan sijaan erilaisia sitrushedelmiä: appelsiinia, verigreippiä, lime tai vaikka inkivääriä.
Ainekset
Keksipohja
- 10 kpl digestivekeksejä
- 75 g voisulaa
- 1 tl kanelia
Täyte
- 4 kpl liivatelehtiä
- 3 dl kuohukermaa
- 3 pkt Crème Bonjour maustamaton tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- sitruunan raastettu kuori
Ohjeet
- Vuoraa irtokakkuvuoan pohja leivinpaperilla.
- Laita keksit muovipussiin ja murskaa tasaiseksi karkeaksi jauhoksi. Apuvälineenä toimii mainiosti kaulin, lihanuija tai pieni kattila. Keksit voi hienontaa myös tehosekoittimessa.
- Lisää voisula keksien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä keksimuru vuoan pohjalle ja painele pinta tasaiseksi lastalla tai lusikan kuperalla puolella.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kuohukerma ja lisää lopuksi sokeri.
- Varaa toinen reilunkokoinen sekoituskulho ja pehmitä tuorejuusto muutamalla vispilän pyöräytyksellä. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori ja puristettu mehu.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja laita pehmeät liivatelehden mikron kestävään kuppiin. Lisää kaksi ruokalusikallista vaahdotettua kuohukermaa ja kuumenna mikrossa 15-20 sekuntia kunnes liivate on sulanut ja seos on reilusti kädenlämpöistä.
- Sekoita liivateseos kermavaahdon joukkoon ja yhdistä seos tuorejuuston kanssa.
- Kaada juustoseos kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta mieleiseksi. Peitä kannella tai muovikelmulla.
- Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua.
- Irrota kakku vuoasta ja tarjoa lisäkkeenä tuoreita kotimaisia marjoja.