FRITEERATUT AVOKADOT
Friteeratut avokadot sopivat sekä naposteluun, että lisukkeeksi illallispöytään. Creme Bonjourin Valkosipuli-tuorejuusto kruunaa makuelämyksen.
Annosta 4

Ainekset
- 3 avokadoa
- 1 limen mehu
- 2 dl jauhoja
- 2 dl kylmää kivennäisvettä
- 2 rkl leivinjauhetta
- 1 l ruokaöljyä friteeraamiseen
- 200 g Crème Bonjour valkosipuli tuorejuustoa
- suolaa ja pippuria
- 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 1 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
- salaatinlehtiä
Energy (kcal) | 2572 kcal |
Energy (kJ) | 10762 kJ |
Protein (g) | 7.4 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 48.3 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 39.5 g |
Sugar (g) | 0.9 g |
Fibre (g) | 8.8 g |
Fat (g) | 266.8 g |
Saturated fat (g) | 36.9 g |
Unsaturated fat (g) | 221.9 g |
Monounsaturated fat (g) | 193.4 g |
Polyunsaturated fat (g) | 28.5 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 211 mg |
Salt (g) | 0.53 g |
Vitamin A (IU) | 163 IU |
Vitamin C (mg) | 11.2 mg |
Calcium (mg) | 207 mg |
Iron (mg) | 2.88 mg |
Potassium (mg) | 597 mg |
Ohjeet
- Sekoita frittitaikinan ainekset yhteen.
- Halkaise avokadot kahtia, poista kivi ja kuori. Leikkaa lohkoiksi ja mausta limen mehulla, suolalla ja pippurilla.
- Pehmennä Crème Bonjour Valkosipuli -tuorejuustoa hieman lusikalla sekoittaen, lisää joukkoon paahdetut seesaminsiemenet ja oregano.
- Laita öljy kattilaan ja kuumenna liedellä 160 asteeseen, tai käytä rasvakeitintä, jos sinulla on sellainen. Kasta avokadolohkoja frittitaikinaan ja paista niitä muutama minuutti, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
- Tarjoile salaatinlehdillä dipin kanssa.