Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

FRITEERATUT AVOKADOT

Friteeratut avokadot sopivat sekä naposteluun, että lisukkeeksi illallispöytään. Creme Bonjourin Valkosipuli-tuorejuusto kruunaa makuelämyksen.
  • Ruoanlaitto
  • Valmistusaika
  • Annosta 4
recipe image FRITEERATUT AVOKADOT

Ainekset

  • 3 avokadoa
  • 1 limen mehu
  • 2 dl jauhoja
  • 2 dl kylmää kivennäisvettä
  • 2 rkl leivinjauhetta
  • 1 l ruokaöljyä friteeraamiseen
  • 200 g Crème Bonjour valkosipuli tuorejuustoa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
  • salaatinlehtiä
Energy (kcal)2572 kcal
Energy (kJ)10762 kJ
Protein (g)7.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g)48.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g)39.5 g
Sugar (g)0.9 g
Fibre (g)8.8 g
Fat (g)266.8 g
Saturated fat (g)36.9 g
Unsaturated fat (g)221.9 g
Monounsaturated fat (g)193.4 g
Polyunsaturated fat (g)28.5 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)211 mg
Salt (g)0.53 g
Vitamin A (IU)163 IU
Vitamin C (mg)11.2 mg
Calcium (mg)207 mg
Iron (mg)2.88 mg
Potassium (mg)597 mg

Ohjeet

  1. Sekoita frittitaikinan ainekset yhteen.
  2. Halkaise avokadot kahtia, poista kivi ja kuori. Leikkaa lohkoiksi ja mausta limen mehulla, suolalla ja pippurilla.
  3. Pehmennä Crème Bonjour Valkosipuli -tuorejuustoa hieman lusikalla sekoittaen, lisää joukkoon paahdetut seesaminsiemenet ja oregano.
  4. Laita öljy kattilaan ja kuumenna liedellä 160 asteeseen, tai käytä rasvakeitintä, jos sinulla on sellainen. Kasta avokadolohkoja frittitaikinaan ja paista niitä muutama minuutti, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
  5. Tarjoile salaatinlehdillä dipin kanssa.