LOHIPIZZA
Savulohipizza on tarkoitettu nautittavaksi kylmänä. Crème Bonjour Cuisine Crème Fraiche Tilli & Sitruuna täydentää herkullisen maun.
Annosta 4

Ainekset
- 2.5 dl kädenlämpöistä vettä
- 30 g hiivaa
- 1 tl sokeria
- 2 rkl oliiviöljyä
- 7 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 0.25 tl suolaa
- sormisuolaa
- 240 g Crème Bonjour Cuisine Crème Fraiche Tilli & Sitruuna
- 200 g kylmäsavulohta
- 1 punasipuli ohueksi siivutettuna
- 4 dl rucolaa
- 0.5 sitruunan raastettu kuori
- 0.5 sitruunan mehua
Energy (kcal) | 33 kcal |
Energy (kJ) | 137 kJ |
Protein (g) | 2.5 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 5.9 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 3.9 g |
Sugar (g) | 2.3 g |
Fibre (g) | 2.0 g |
Fat (g) | 0.6 g |
Saturated fat (g) | 0.1 g |
Unsaturated fat (g) | 0.3 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.1 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.2 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 68 mg |
Salt (g) | 0.17 g |
Vitamin A (IU) | 1424 IU |
Vitamin C (mg) | 10.8 mg |
Calcium (mg) | 103 mg |
Iron (mg) | 1.17 mg |
Potassium (mg) | 303 mg |
Ohjeet
- Kuumenna uuni 220 asteeseen.
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää sokeri ja oliiviöljy. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan: näin saat hyvän taikinan joka irtoaa kulhon reunoista. Lisää suola ja vaivaa joukkoon. Peitä leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
- Jaa taikina kahteen osaan. Kauli jaetuista osista ohuita suorakulmion muotoisia levyjä. Nosta levyt leivinpaperoidulle pellille ja pistele haarukalla. Voitele kevyesti oliiviöljyllä. Sirottele pinnalle vähän sormisuolaa.
- Paista lohipizzan pohja uunin keskitasossa 10–12 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä, ennen kuin lisäät täytteet.
- Nostele pohjien päälle lusikalla Crème Bonjour Cuisine tilli ja sitruunaa. Lisää kylmäsavulohta, rucolaa ja punasipulisiivuja. Viimeistele lohipizza raastetulla sitruunankuorella ja sitruunanmehulla.