Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

MARJAINEN OREO-JUUSTOKAKKU

Juustokakku kuningatar-täytteellä ja Oreo-pohjalla on herkullisen marjainen resepti, joka tyydyttää kovemmankin makeannälän. Juustokakun pohjana käytettävät Oreo-keksit ovat jo itsessään herkullisia, mutta kun ne kohtaavat Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuustomme, yhdistelmä on viedä kielen mennessään.

Juustokakku on usein paljon yksinkertaisempi tehdä, kuin mitä ohje antaa ensi silmäisyllä ymmärtää. Liivatteen käyttöä ei kannata jännittää, jos vain maltat antaa juustokakun hyytyä jääkapissa tarpeeksi pitkään.
  • Ruoanlaitto
  • Valmistusaika
  • Annosta 10
recipe image MARJAINEN OREO-JUUSTOKAKKU

Ainekset

  • 400 g Crème Bonjour maustamaton tuorejuustoa
  • 1 3/4 dl kermaa
  • 1,5 dl kondensoitua maitoa
  • 1 tl aitoa vaniljaa
  • 2 dl mustikoita ja vadelmia
  • 4 liivatelehteä
  • 154 g Oreo keksejä
  • 50 ml sulatettua voita tai juoksevaa margariinia
  • ripaus kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • mustikoita
  • vadelmia
  • laventelinkukkia
  • mustikkajauhetta
Energy (kcal)100 kcal
Energy (kJ)418 kJ
Protein (g)1.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g)10.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g)10.6 g
Sugar (g)4.1 g
Fibre (g)0.3 g
Fat (g)5.9 g
Saturated fat (g)3.4 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)11 mg
Sodium (mg)48 mg
Salt (g)0.12 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Ohjeet

  1. Valmista ensin juustokakun Oreo-pohja: jauha Oreo-keksit tehosekoittimessa hienoksi. Lisää sulatettu rasva ja hyppysellinen suolaa sekä kardemummaa.
  2. Vuoraa pienen, halkaisijaltaan n. 18 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele Oreo-keskipohjataikina vuoan pohjalle.
  3. Paista Oreo-keksipohjaa n. 8 minuuttia 200 asteessa. Anna jäähtyä.
  4. Liota liivatelehdet pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  5. Soseuta marjat ja paseeraa ne siivilän läpi.
  6. Kuumenna marjasose nopeasti kattilassa ja sulata liivatelehdet soseen joukkoon.
  7. Vaahdota kerma.
  8. Sekoita Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto  ja kondensoitu maitotiiviste keskenään kulhossa. Lisää joukkoon kermavaahto ja lopuksi jäähdytetty marja-liivateseos.
  9. Kaada seos vuokaan jäähtyneen Oreo-keksipohjan päälle.
  10. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa n. 4 tuntia.
  11. Koristele juustokakku marjoilla ja laventelinkukilla. Ripottele pinnalle mustikkajauhetta.