Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

MARMOROITU SITRUUNA-MUSTIKKAJUUSTOKAKKU

Tässä ihanassa sitruuna-mustikkajuustokakussa on raikkautta, keveyttä ja makeutta samassa paketissa. Reseptin on loihtinut Koko Suomi leipoo 2019 -kilpailun voittaja Amanda Alilonttinen.
  • Ruoanlaitto
  • Valmistusaika
  • Annosta 12
recipe image MARMOROITU SITRUUNA-MUSTIKKAJUUSTOKAKKU

Ainekset

  • 180 g kauralastuja
  • 60 g margariinia
  • 5 dl vispikermaa
  • 400 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
  • 2,5 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 rkl sitruunan puristettua mehua
  • 5 liivatelehteä
  • Pieni tilkka vettä (n. 0,5 dl)
  • 0,5-1 dl mustikkasurvosta tai hilloa
  • Pensasmustikoita
  • Sitruunamelissan lehtiä
Energy (kcal)117 kcal
Energy (kJ)489 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)20.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g)20.8 g
Sugar (g)20.4 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)4.0 g
Saturated fat (g)0.8 g
Unsaturated fat (g)3.2 g
Monounsaturated fat (g)1.9 g
Polyunsaturated fat (g)1.2 g
Trans fat (g)0.7 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)1 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)179 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.02 mg
Potassium (mg)1 mg

Ohjeet

  1. Vuoraa 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjanvuoan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla.
  2. Murskaa kauralastut muruksi ja sulata kasvirasva. Sekoita rasva keksimurun joukkoon tasaiseksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita keksipohja jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.
  3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  4. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri sekä sitruunan puristettu mehu. Sekoita tasaiseksi.
  5. Lämmitä pieni määrä vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi. Liota liivatteet veteen ja kaada ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen. Kun seos on tasaista, kaada se kermavaahdon sekoon ja nostele täyte tasaiseksi nuolijaa apuna käyttäen.
  6. Ota keksipohja jääkaapista ja kaada sen päälle puolet sitruunatäytteestä. Tiputtele lusikalla täytteen päälle nokareita mustikkasurvosta, jonka jälkeen sekoittele mustikkaa sitruunantäytteen sekaan esim. cocktailtikkua tai pientä lusikkaa apuna käyttäen. Kaada loput täytteestä vuokaan ja toista sama mustikkasurvoksen kanssa. Lopuksi voit vielä pyöräyttää pinnalle kauniita kuvioita lusikkaa apuna käyttäen. Kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, jotta ilmakuplat häviävät.
  7. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin yön yli.
  8. Kun kakku on hyytynyt, ota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Koristele kakku esimeriksi pensasmustikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.