Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

PAAHTOPAISTILEIPÄ PIPARJUURITAHNALLA

Créme Bonjour Piparjuuri tuorejuustosta valmistettu piparjuuritahna antaa paahtopaistileivälle runsaasti makua.
  • Ruoanlaitto
  • Valmistusaika
  • Annosta 6
recipe image PAAHTOPAISTILEIPÄ PIPARJUURITAHNALLA

Ainekset

  • 6 siivua leipää
  • 6 isoa siivua paahtopaistia
  • 1 annos pikkelöityä punasipulia
  • 1 annos piparjuuri-paputahnaa
  • Kapriksia
  • Mustapippuria
  • Rucolaa tai vesikrassia
  • 1 iso punasipuli
  • 0.5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1.5 dl vettä
  • Ripaus suolaa
  • 170 g säilöttyjä valkopapuja
  • 100 g Crème Bonjour Piparjuuri tuorejuustoa
  • 1 hienonnettu valkosipulin kynsi
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • Suolaa
  • Valkopippuria
  • Oliiviöljyä
  • Lehtipersiljaa
Energy (kcal)2136 kcal
Energy (kJ)8921 kJ
Protein (g)73.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g)396.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)373.9 g
Sugar (g)42.2 g
Fibre (g)22.3 g
Fat (g)25.6 g
Saturated fat (g)5.5 g
Unsaturated fat (g)17.5 g
Monounsaturated fat (g)4.7 g
Polyunsaturated fat (g)12.8 g
Trans fat (g)0.2 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)3956 mg
Salt (g)9.89 g
Vitamin A (IU)19 IU
Vitamin C (mg)3.0 mg
Calcium (mg)2089 mg
Iron (mg)28.80 mg
Potassium (mg)978 mg

Ohjeet

  1. Valmista pikkelöity punasipuli ajoissa, mielellään viimeistään edellisenä päivänä. Sekoita etikka, vesi, sokeri ja suola kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetki, jotta sokeri sulaa. Anna jäähtyä haaleaksi. Siivuta punasipuli. Laita ne kulhoon, kaada päälle liemi. Anna maustua jääkaapissa vähintään seuraavaan päivään.
  2. Valmista piparjuuri-paputahna: survo pavut tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella tai muussaa haarukalla. Sekoita Crème Bonjour Piparjuuri tuorejuusto ja muut loput ainekset joukkoon.
  3. Paahda leivät paahtimessa, grillissä tai parilapannulla.
  4. Levitä leiville piparjuuri-paputahnaa, asettele reilusti paahtopaistia. Nostele pikkelöityä punasipulia ja kapriksia. Koristele vesikrassilla tai rucolalla.