Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

PARSAPIIRAKKA

Crème Bonjour Yrttitarha -tuorejuustolla maustettu parsapiirakka on ihana suolainen niin keväiselle piknikille kuin juhlapöydän tarjottavaksi.
  • Ruoanlaitto
  • Valmistusaika
  • Annosta 4
recipe image PARSAPIIRAKKA

Ainekset

  • 125 g Crème Bonjour voi & oliiviöljy normaalisuolainen
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 125 g kermaviiliä
  • vehnäjauhoja kaulimiseen
  • 200 g Crème Bonjour yrttitarha tuorejuustoa
  • 1 kananmuna
  • 500 g vihreää tankoparsaa
Energy (kcal)21 kcal
Energy (kJ)88 kJ
Protein (g)1.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.3 g
Sugar (g)0.1 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)1.4 g
Saturated fat (g)0.5 g
Unsaturated fat (g)0.8 g
Monounsaturated fat (g)0.5 g
Polyunsaturated fat (g)0.3 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)54 mg
Sodium (mg)70 mg
Salt (g)0.17 g
Vitamin A (IU)78 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)54 mg
Iron (mg)0.32 mg
Potassium (mg)20 mg

Ohjeet

  1. Valmista parsapiirakan pohja hyvissä ajoin - mielellään jo edellisenä päivänä.
  2. Mittaa Créme Bonjour Voi & Oliiviöljy monitoimikoneeseen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kaada seos monitoimikoneeseen. Käytä täydellä teholla murumaiseksi seokseksi.
  3. Lisää kermaviili. Käytä konetta vielä pari sekuntia, jotta saat tasaisen taikinan.
  4. Kaavi seos leivinpaperille, muotoile neliöksi ja kääri tiukaksi nyytiksi.
  5. Laita parsapiirakkapohja lepäämään jääkaapiin yön yli tai pakastimeen pariksi tunniksi.
  6. Lämmitä uuni 225 asteiseksi.
  7. Kauli levännyt taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Jauhoa kuluu eli siinä ei kannata säästellä. Jos taikina alkaa jäädä kiinni alustaan tai kaulimeen, pöllytä heti lisää jauhoja.
  8. Taita taikinalevy reunoilta kohti keskustaa kolmeen osaan. Kaulitse taas suorakaiteeksi ja taita. Toista kaulinta ja taitos muutamaan otteeseen. Tämän jälkeen taikina on valmis kaulittavaksi piirakaksi.
  9. Laita piirakkavuokaan leivinpaperi ja nosta kaulittu voitaikinapohja vuokaan.
  10. Valmista parsapiirakan täyte sekoittamalla Créme Bonjour Yrttitarha -tuorejuusto ja kananmuna tasaiseksi. Kaada seos piirakkapohjalle. Levitä tasaiseksi.
  11. Laita uuniin ja paista 10 minuuttia.
  12. Valmistele sillä aikaa parsat. Poista kova kanta ja kuori varret.
  13. Ota parsapiirakka uunista ja asettele parsat täytteelle. Paista vielä 10 minuuttia.