Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

UUNIPERUNAT FETATÄYTTEELLÄ

Uuniperunat valmistuvat vaivatta uunissa ja sopivat nautittavaksi sekä yksistään että lisukkeena. Täyte valmistetaan monesti kermaviilistä, mutta tässä uuniperunaohjeessa kermaviilin sijaan lisämakua tuo Crème Bonjour Tzatziki -tuorejuustomme.
  • Ruoanlaitto
  • Valmistusaika
  • Ei saatavilla
recipe image UUNIPERUNAT FETATÄYTTEELLÄ

Ainekset

  • 2-3 perunaa per henkilö
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • 1 prk Crème Bonjour tsatziki tuorejuustoa
  • 1 prk Kalamata oliiveja
  • 1 paketti fetajuustoa
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 punasipuli
  • 1 sitruunan kuori
  • nippu tuoretta oreganoa
Energy (kcal)166 kcal
Energy (kJ)690 kJ
Protein (g)4.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g)37.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g)32.0 g
Sugar (g)5.4 g
Fibre (g)5.3 g
Fat (g)0.5 g
Saturated fat (g)0.1 g
Unsaturated fat (g)0.3 g
Monounsaturated fat (g)0.2 g
Polyunsaturated fat (g)0.1 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)188 mg
Salt (g)0.47 g
Vitamin A (IU)16 IU
Vitamin C (mg)38.8 mg
Calcium (mg)44 mg
Iron (mg)1.54 mg
Potassium (mg)817 mg

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
  2. Huuhtele ja kuivaa perunat. Aseta perunat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kaada päälle vähän oliiviöljyä. Lisää ripaus suolaa ja pyörittele perunoita mausteissa. Tee perunoihin pieniä reikiä terävällä veitsellä tai haarukalla.
  3. Laita perunat uuniin ja paista 20 minuuttia. Vähennä lämpöä 150 asteeseen ja paista, kunnes uuniperunat ovat kypsiä ja pehmeitä. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Perunoiden kypsennysaika riippuu niiden koosta: keskikokoiset perunat kypsyvät noin tunnin.
  4. Perunoiden ollessa uunissa huuhdo ja leikkaa kirsikkatomaatit kahtia. Kuori ja pilko punasipuli ohuiksi renkaiksi, murenna fetajuusto, valuta oliivit (poista tarvittaessa kivet) ja raasta sitruunan kuori.
  5. Kun uuniperunat ovat valmiit, anna niiden jäähtyä kosketuslämpöisiksi. Leikkaa perunoihin ristikkäisviillot ja purista ne kevyesti "auki".
  6. Aloita perunoiden täyttäminen Crème Bonjour Tzatziki -tuorejuustonokareella. Nostele sitten tomaatteja, oliiveja, punasipulia, sitruunankuorta ja fetamurua päälle.
  7. Koristele tuoreella oreganolla. Tarjoa uuniperunat yksittäin lautasella tai kasaa lisukkeineen tarjottimelle.