PEKONIPASTA PAAHDETUILLA RUUSUKAALEILLA
Pekonipasta on helppo ja herkullinen koko perheen ruoka. Tässä pekonipastaohjeessa makuun syvyyttä tuovat herkullisiksi paahdetut ruusukaalit. Kermaisen lopputuloksen tämä pekonipasta saa maukkaasta Pekoni & Sipuli -tuorejuustosta.
Ruoanlaitto
Valmistusaika
Annosta 4

Ainekset
- 300 g ruusukaalia, halkaistuna
- 100 g pekonia, suikaleina
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl hunajaa
- 0,5 tl suolaa
- 250 g Pappardelle-pastaa
- 1 rs Crème Bonjour Pekoni & Sipuli tuorejuustoa
- 1 dl ruokakermaa
- 1 dl parmesaania raastettuna
- tuoretta ruohosipulia tai basilikaa hienonnettuna
Energy (kcal) | 120 kcal |
Energy (kJ) | 503 kJ |
Protein (g) | 3.2 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 4.7 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 4.7 g |
Sugar (g) | 4.4 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 9.9 g |
Saturated fat (g) | 3.3 g |
Unsaturated fat (g) | 6.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 4.4 g |
Polyunsaturated fat (g) | 1.6 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 16 mg |
Sodium (mg) | 185 mg |
Salt (g) | 0.46 g |
Vitamin A (IU) | 9 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 2 mg |
Iron (mg) | 0.12 mg |
Potassium (mg) | 52 mg |
Ohjeet
- Mittaa kulhoon öljy, hunaja ja suola. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon halkaistut ruusukaalit ja sekoita.
- Levitä ruusukaalit leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä ruusukaalien päälle pekonisuikaleita. Paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Keitä nauhapasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä.
- Sekoita pannulla Crème Bonjour Pekoni & Sipuli -tuorejuusto ja ruokakerma. Kuumenna.
- Sekoita joukkoon valutettu pasta ja nosta seos tarjoiluvadille. Lisää joukkoon ruusukaaliseos.
- Viimeistele annos hienonnetuilla yrteillä sekä parmesaaniraasteella.