PERINTEINEN JUUSTOKAKKU
Juustokakku on kahvipöytien todellinen kestosuosikki. Tämä helppo perusresepti on muokattavissa uusiin ulottuvuuksiin. Kokeile sitruunan sijaan erilaisia sitrushedelmiä: appelsiinia, verigreippiä, lime tai vaikka inkivääriä.
Ei saatavilla

Ainekset
- 10 kpl digestivekeksejä
- 75 g voisulaa
- 1 tl kanelia
- 4 kpl liivatelehtiä
- 3 dl kuohukermaa
- 3 pkt Crème Bonjour maustamaton tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- sitruunan raastettu kuori
Energy (kcal) | 1068 kcal |
Energy (kJ) | 4467 kJ |
Protein (g) | 12.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 11.5 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 11.3 g |
Sugar (g) | 1.5 g |
Fibre (g) | 0.2 g |
Fat (g) | 111.1 g |
Saturated fat (g) | 69.1 g |
Unsaturated fat (g) | 36.2 g |
Monounsaturated fat (g) | 32.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 4.1 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 411 mg |
Sodium (mg) | 146 mg |
Salt (g) | 0.38 g |
Vitamin A (IU) | 4417 IU |
Vitamin C (mg) | 13.7 mg |
Calcium (mg) | 200 mg |
Iron (mg) | 0.15 mg |
Potassium (mg) | 274 mg |
Ohjeet
- Vuoraa irtokakkuvuoan pohja leivinpaperilla.
- Laita keksit muovipussiin ja murskaa tasaiseksi karkeaksi jauhoksi. Apuvälineenä toimii mainiosti kaulin, lihanuija tai pieni kattila. Keksit voi hienontaa myös tehosekoittimessa.
- Lisää voisula keksien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä keksimuru vuoan pohjalle ja painele pinta tasaiseksi lastalla tai lusikan kuperalla puolella.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kuohukerma ja lisää lopuksi sokeri.
- Varaa toinen reilunkokoinen sekoituskulho ja pehmitä tuorejuusto muutamalla vispilän pyöräytyksellä. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori ja puristettu mehu.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja laita pehmeät liivatelehden mikron kestävään kuppiin. Lisää kaksi ruokalusikallista vaahdotettua kuohukermaa ja kuumenna mikrossa 15-20 sekuntia kunnes liivate on sulanut ja seos on reilusti kädenlämpöistä.
- Sekoita liivateseos kermavaahdon joukkoon ja yhdistä seos tuorejuuston kanssa.
- Kaada juustoseos kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta mieleiseksi. Peitä kannella tai muovikelmulla.
- Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua.
- Irrota kakku vuoasta ja tarjoa lisäkkeenä tuoreita kotimaisia marjoja.