use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

PORKKANAKAKKU

Porkkanakakun kuorruteessa maistuu Crème Bonjour -tuorejuusto - peräti kahden kerroksen verran! Pellillinen valmistuu näppärästi, kun tuplaat ohjeen.
  • Annosta 8
recipe image PORKKANAKAKKU

Ainekset

Pohja
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 300 g porkkanoita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 tl kanelia
  • ripaus muskottipähkinää
  • 70 g saksanpähkinöitä
  • 2 dl rypsiöljyä
Kuorrute
  • 400 g Crème Bonjour maustamaton tuorejuustoa
  • 150 g voita tai margariinia
  • 4 dl tomusokeria
  • pekaanipähkinöitä koristeluun

      Ohjeet

      1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat, rouhi saksanpähkinät.
      2. Vaahdota munat ja sokeri suuressa kulhossa ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet muna-sokerivaahtoon ja sekoita joukkoon öljy, porkkanaraaste ja rouhitut pähkinät.
      3. Vuoraa irtopohjavuoka (24cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
      4. Paista kakkua uunissa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
      5. Notkista tuorejuustoja hieman ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Siivilöi joukkoon tomusokeri.
      6. Halkaise jäähtynyt kakku ja levitä puolet kuorrutteesta kerrosten väliin ja puolet päälle.
      7. Koristele rouhituilla pekaanipähkinöillä ja anna jähmettyä jääkaapissa. Porkkanakakku maistuu erityisen hyvältä seuraavana päivänä, kun se on saanut kunnolla mehevöityä yön yli!