PORKKANAKAKKU
Porkkanakakun kuorruteessa maistuu Crème Bonjour -tuorejuusto - peräti kahden kerroksen verran! Pellillinen valmistuu näppärästi, kun tuplaat ohjeen.
Annosta 8

Ainekset
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 300 g porkkanoita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl vaniliinisokeria
- ripaus suolaa
- 1 tl kanelia
- ripaus muskottipähkinää
- 70 g saksanpähkinöitä
- 2 dl rypsiöljyä
- 400 g Crème Bonjour maustamaton tuorejuustoa
- 150 g voita tai margariinia
- 4 dl tomusokeria
- pekaanipähkinöitä koristeluun
Energy (kcal) | 123 kcal |
Energy (kJ) | 513 kJ |
Protein (g) | 0.6 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 25.6 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 25.3 g |
Sugar (g) | 24.5 g |
Fibre (g) | 0.3 g |
Fat (g) | 2.6 g |
Saturated fat (g) | 0.2 g |
Unsaturated fat (g) | 2.2 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.4 g |
Polyunsaturated fat (g) | 1.9 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 102 mg |
Salt (g) | 0.26 g |
Vitamin A (IU) | 1 IU |
Vitamin C (mg) | 0.1 mg |
Calcium (mg) | 106 mg |
Iron (mg) | 0.35 mg |
Potassium (mg) | 34 mg |
Ohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat, rouhi saksanpähkinät.
- Vaahdota munat ja sokeri suuressa kulhossa ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet muna-sokerivaahtoon ja sekoita joukkoon öljy, porkkanaraaste ja rouhitut pähkinät.
- Vuoraa irtopohjavuoka (24cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua uunissa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
- Notkista tuorejuustoja hieman ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Siivilöi joukkoon tomusokeri.
- Halkaise jäähtynyt kakku ja levitä puolet kuorrutteesta kerrosten väliin ja puolet päälle.
- Koristele rouhituilla pekaanipähkinöillä ja anna jähmettyä jääkaapissa. Porkkanakakku maistuu erityisen hyvältä seuraavana päivänä, kun se on saanut kunnolla mehevöityä yön yli!