PORKKANAKAKKU
Porkkanakakun kuorruteessa maistuu Crème Bonjour -tuorejuusto - peräti kahden kerroksen verran! Pellillinen valmistuu näppärästi, kun tuplaat ohjeen.
Annosta 8

Ainekset
Pohja
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 300 g porkkanoita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl vaniliinisokeria
- ripaus suolaa
- 1 tl kanelia
- ripaus muskottipähkinää
- 70 g saksanpähkinöitä
- 2 dl rypsiöljyä
Kuorrute
- 400 g Crème Bonjour maustamaton tuorejuustoa
- 150 g voita tai margariinia
- 4 dl tomusokeria
- pekaanipähkinöitä koristeluun
Ohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat, rouhi saksanpähkinät.
- Vaahdota munat ja sokeri suuressa kulhossa ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet muna-sokerivaahtoon ja sekoita joukkoon öljy, porkkanaraaste ja rouhitut pähkinät.
- Vuoraa irtopohjavuoka (24cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua uunissa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
- Notkista tuorejuustoja hieman ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Siivilöi joukkoon tomusokeri.
- Halkaise jäähtynyt kakku ja levitä puolet kuorrutteesta kerrosten väliin ja puolet päälle.
- Koristele rouhituilla pekaanipähkinöillä ja anna jähmettyä jääkaapissa. Porkkanakakku maistuu erityisen hyvältä seuraavana päivänä, kun se on saanut kunnolla mehevöityä yön yli!
