ROCKY ROAD KUPPIKAKUT
Ilahduta ystävää suloisilla kuppikakuilla! Suklaisen taikinan sisään kätkeytyy suolapähkinärouhetta ja vaahtokarkkeja, niin kuin Rocky Roadeihin kuuluukin. Kuppikakut kruunataan vaaleanpunaisella kuorrutuksella.
Valmistusaika30 minuutit
Annosta 15

Ainekset
- 125 g Flora & Voita
- 100 g maitosuklaata
- 2,5 dl (1 prk) Flora Kuohua
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0,75 tl tummaa kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 0,5 dl suolapähkinärouhetta
- 1 dl minivaahtokarkkeja
- 2,5 dl (1 prk) Flora Vispiä
- 200 g (1 prk) Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
- 4 rkl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl vaniljakreemijauhetta
- tippa vaaleanpunaista pastaväriä
- Maitosuklaarouhetta
- Suolapähkinärouhetta
- Minivaahtokarkkeja
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään kiertoilmalla 185 asteeseen.
- Mittaa kulhoon tai pieneen kattilaan Flora & Voi ja puolet maitosuklaasta (50g). Sulata ne yhdessä joko mikrossa tai hellalla pienellä teholla samalla sekoittaen. Jätä sivuun odottamaan.
- Kaada toiseen kulhoon Flora Kuohu. Lisää sekaan kananmunat ja sokerit. Sekoita vispilällä tasaiseksi.
- Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Rouhi pieneksi loput maitosuklaasta ja pähkinät. Mittaa vaahtokarkit. Lisää ne nuolijalla käännellen taikinaan.
- Jaa taikina tasaisesti 15 kuppikakkuvuokaan. Voit lopuksi vielä painella vaahtokarkkeja taikinan sisään, etteivät ne kupli liikaa paiston aikana.
- Paista kuppikakkuja uunissa n. 12-15 minuuttia. Kuppikakkuja ei kannata paistaa liikaa, ettei niistä tule kuivia. Jäähdytä kuppikakut ennen kuorruttamista.
- Vaahdota Flora Vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Pehmennä Crème Bonjour maustamaton tuorejuusto lusikalla ja lisää se vaahdon sekaan. Jatka vatkaamista.
- Lisää joukkoon sokerit ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää halutessasi tippa vaaleanpunaista elintarvikeväriä ja sekoita.
- Kaavi kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuorrute kuppikakkujen päälle.
- Koristele kuppikakut vaahtokarkeilla, maitosuklaalla ja suolapähkinöillä.