SITRUUNARISOTTO
Sitruunarisottossa yhdistyvät sitruunan kirpeys ja tuorejuuston ihanan pehmeä kermaisuus. Tarjoile sitruunarisotto sienisalaatin kera.
Annosta 4

Ainekset
- 2 rkl Flora Culinessea
- 1 sipuli
- 400 g risottoriisiä
- 1 dl valkoviiniä
- 1 l kasvislientä
- 1 sitruuna
- 200 g Crème Bonjour Kantarelli tuorejuustoa
- 1 dl raastettua parmesaania
- 1 parsakaali
- Suolaa
- Pippuria
- 10-15 herkkusientä
- 2 salottisipulia
- 1/2 ruukkua persiljaa
- Suolaa
- Pippuria
Energy (kcal) | 186 kcal |
Energy (kJ) | 779 kJ |
Protein (g) | 13.1 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 14.3 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 10.6 g |
Sugar (g) | 4.8 g |
Fibre (g) | 3.7 g |
Fat (g) | 7.6 g |
Saturated fat (g) | 4.4 g |
Unsaturated fat (g) | 2.4 g |
Monounsaturated fat (g) | 2.1 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.3 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 22 mg |
Sodium (mg) | 418 mg |
Salt (g) | 1.04 g |
Vitamin A (IU) | 808 IU |
Vitamin C (mg) | 92.1 mg |
Calcium (mg) | 339 mg |
Iron (mg) | 1.32 mg |
Potassium (mg) | 457 mg |
Ohjeet
- Hienonna sipulit ja kuulota ne pannulla Flora Culinessessa. Lisää riisi ja anna paistua hetken. Lisää viini ja anna sen kiehua kasaan. Lisää kasvisliemi joukkoon pienissä osissa samalla sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
- Lisää joukkoon sitruunan mehu ja raastettu kuori, Crème Bonjour Kantarelli -tuorejuusto ja parmesanjuusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita mukaan pieniä paloja parsakaalia ja kuumenna.
- Tarjoile viipaloitujen herkkusienten, salottisipulin ja persiljan kera.