Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

SITRUUNARISOTTO

Sitruunarisottossa yhdistyvät sitruunan kirpeys ja tuorejuuston ihanan pehmeä kermaisuus. Tarjoile sitruunarisotto sienisalaatin kera.
  • Ruoanlaitto
  • Valmistusaika
  • Annosta 4
recipe image SITRUUNARISOTTO

Ainekset

  • 2 rkl Flora Culinessea
  • 1 sipuli
  • 400 g risottoriisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 l kasvislientä
  • 1 sitruuna
  • 200 g Crème Bonjour Kantarelli tuorejuustoa
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 1 parsakaali
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 10-15 herkkusientä
  • 2 salottisipulia
  • 1/2 ruukkua persiljaa
  • Suolaa
  • Pippuria
Energy (kcal)186 kcal
Energy (kJ)779 kJ
Protein (g)13.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g)14.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g)10.6 g
Sugar (g)4.8 g
Fibre (g)3.7 g
Fat (g)7.6 g
Saturated fat (g)4.4 g
Unsaturated fat (g)2.4 g
Monounsaturated fat (g)2.1 g
Polyunsaturated fat (g)0.3 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)22 mg
Sodium (mg)418 mg
Salt (g)1.04 g
Vitamin A (IU)808 IU
Vitamin C (mg)92.1 mg
Calcium (mg)339 mg
Iron (mg)1.32 mg
Potassium (mg)457 mg

Ohjeet

  1. Hienonna sipulit ja kuulota ne pannulla Flora Culinessessa. Lisää riisi ja anna paistua hetken. Lisää viini ja anna sen kiehua kasaan. Lisää kasvisliemi joukkoon pienissä osissa samalla sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  2. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja raastettu kuori, Crème Bonjour Kantarelli -tuorejuusto ja parmesanjuusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita mukaan pieniä paloja parsakaalia ja kuumenna.
  3. Tarjoile viipaloitujen herkkusienten, salottisipulin ja persiljan kera.