Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

VALKOSUKLAA-RAPARPERIJUUSTOKAKKU

Satokauden mukaan raparperi on oiva valinta toukokuussa. Valkosuklaa sopii raparperin hapokkuuden kanssa ihanasti yhteen ja mansikat kruunaavat kokonaisuuden. Reseptin on loihtinut Koko Suomi leipoo 2019 -kilpailun voittaja Amanda Alilonttinen.
  • Ruoanlaitto
  • Valmistusaika
  • Annosta 12
recipe image VALKOSUKLAA-RAPARPERIJUUSTOKAKKU

Ainekset

  • 200 g raparperia
  • 1 rkl vettä
  • 100 g hillosokeria
  • 180 g kauralastuja
  • 60 g margariinia
  • 250 g valkosuklaata
  • 4 dl Flora Kuohua
  • 300 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 5 liivatelehteä
  • 2 rkl vettä
  • 1,5 dl raparperihilloa
  • 1,5 dl Flora Kuohua
  • 1 rkl sokeria
  • 6 palaa valkosuklaata
  • Mansikoita
Energy (kcal)148 kcal
Energy (kJ)620 kJ
Protein (g)1.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g)12.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g)12.3 g
Sugar (g)12.3 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)10.7 g
Saturated fat (g)4.8 g
Unsaturated fat (g)5.3 g
Monounsaturated fat (g)3.8 g
Polyunsaturated fat (g)1.4 g
Trans fat (g)0.7 g
Cholesterol (mg)4 mg
Sodium (mg)19 mg
Salt (g)0.05 g
Vitamin A (IU)185 IU
Vitamin C (mg)0.1 mg
Calcium (mg)42 mg
Iron (mg)0.05 mg
Potassium (mg)60 mg

Ohjeet

  1. Raparperihillo kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ja jäähdyttää ennen kakun tekoa.
  2. Lisää kattilaan raparperit ja vesi, kuumenna. Sekoita hillosokeri kuumaan seokseen ja keitä hilloksi n. 10 minuuttia. Voit hieman ajaa hilloa sileämmäksi sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
  3. Vuoraa 20cm irtopojavuan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla (tai leivinpaperilla). Murskaa keksit muruksi ja sulata margariini. Yhdistä margariinisula keksimurun sekaan ja sekoita tasaiseksi. Painele keksimuru irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi. Nosta pohja kovettumaan jääkaappiin.
  4. Mittaa valkosuklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata aina 30 sekunttia kerrallaan, niin kauan että kaikki suklaa on sulanut. Sekoita välillä. Jätä sivuun odottamaan.
  5. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  6. Vaahdota Flora Kuohu löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  7. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Lisää joukkoon koko ajan sekoittaen sula valkosuklaa, tarkista ettei valkosuklaa ole enää kuumaa.
  8. Kuumenna 2 rkl vettä ja liota sinne pehmenneet liivatteet. Muista puristaa liivatteista ylimääräinen vesi. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-valkosuklaa -seokseen koko ajan sekoittaen. Kun seos on tasaista kaada joukkoon kermavaahto ja nostele nuolijan kanssa täyte tasaiseksi.
  9. Ota jääkaapista irtopohjavuoka ja kaada pohjan päälle 1/3 täytteestä. Nostele lusikalla täytteen päälle raparperihilloa ja levittele sitä sinne tänne pientä lusikkaa apuna käyttäen. Toista sama. Kaada toisen kerran jälkeen loput täytteestä hillon päälle ja tasoita pinta lusikkaa apuna käyttäen. Kopauta lopuksi vuokaa pöytää vasten pari kertaa, jotta täyte tasoittuu ja ilmakuplat häviävät.
  10. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 6 tunniksi.
  11. Sulata valkosuklaa ja tee pieniä suklaakoristeita haarukkaa apuna käyttäen. Nosta jääkaappiin kovettumaan.
  12. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Pursota kermavaahtoa tyllalla kakun päälle. Pilko mansikat ja asettele kauniisti kakun päälle.