Helpot viinerit

Nämä mustikalla ja sitruunalla maustetut helpot viinerit saavat maukkautensa Crème Bonjour maustamattomasta tuorejuustosta.

15 kpl 15 kpl
Helppo Helppo

Raaka-aineet:

1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä
200 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
1 munankeltuainen
2-3 dl tuoreita (pensas)mustikoita
Voiteluun: muna

Helpot mustikka-sitruunaviinerit saavat maukkautensa Crème Bonjour Maustamattomasta tuorejuustosta.

Valmistusohje:

Ota voitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle ja laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Sekoita kaikki täytteen ainekset: tuorejuusto, sokerit, sitruunankuori ja munankeltuainen keskenään.

Leikkaa jokainen voitaikinalevy kolmeen osaan niin, että sinulla on kolme suorakaiteen muotoista taikinapalaa. Viillä taikinapalaan pienempi suorakaide n. 1 cm päästä reunasta (huom. viillä taikinan pintaan, älä leikkaa pohjaan asti!). Painele sitten haarukalla keskustaan reikiä. Näiden tarkoituksena on, että reunat kohoavat uunissa, mutta keskusta ei. Voitele taikinapalojen reunat kananmunalla. Laita noin ruokalusikallinen täytettä jokaisen taikinapalan keskustan päälle ja ripottele noin ruokalusikallinen mustikoita täytteen päälle.

Paista n. 15-20 minuuttia, kunnes taikina on kauniisti ruskistunut.

Samanhenkinen reseptimme: Minimustikkapiirakat ovat myös kesäisiä herkkuja. Käy tutustumassa!