Marjainen Oreo-juustokakku

Tämä marjainen juustokakku valmistetaan Oreo-pohjalle ja täytteessä käytetään herkullista Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa.

aktiivinen: 30 min | passiivinen: 4 h aktiivinen: 30 min | passiivinen: 4 h
10 - 12 annosta 10 - 12 annosta

Juustokakku-ainekset:

400 g Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuustoa
1 3/4 dl kermaa
1,5 dl kondensoitua maitoa
1 tl aitoa vaniljaa
1+1 dl mustikoita ja vattuja
4 liivatelehteä

Pohja:

1 pkt (154 g) Oreo-keksejä
50 ml sulatettua voita tai juoksevaa margariinia
ripaus kardemummaa
ripaus suolaa

Päälle:

mustikoita
vadelmia
laventelinkukkia
mustikkajauhetta

Juustokakku Kuningatar-täytteellä ja Oreo-pohjalla on herkullisen marjainen juustokakkuresepti, joka tyydyttää kovemmankin makeannälän. Juustokakun pohjana käytettävät Oreo-keksit ovat jo itsessään herkullisia, mutta kun ne kohtaavat Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuustomme, yhdistelmä on viedä kielen mennessään.

Juustokakku on usein paljon yksinkertaisempi tehdä, kuin mitä ohje antaa ensi silmäisyllä ymmärtää. Liivatteen käyttöä ei kannata jännittää, jos vain maltat antaa juustokakun hyytyä jääkapissa tarpeeksi pitkään.

Juustokakku-ohje:

1. Valmista ensin juustokakun Oreo-pohja: jauha Oreo-keksit tehosekoittimessa hienoksi. Lisää sulatettu rasva ja hyppysellinen suolaa sekä kardemummaa.

2. Vuoraa pienen, halkaisijaltaan n. 18 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele Oreo-keskipohjataikina vuoan pohjalle.

3. Paista Oreo-keksipohjaa n. 8 minuuttia 200 asteessa. Anna jäähtyä.

4. Liota liivatelehdet pakkauksen ohjeen mukaisesti.

5. Soseuta marjat ja paseeraa ne siivilän läpi.

6. Kuumenna marjasose nopeasti kattilassa ja sulata liivatelehti soseen joukkoon.

7. Vaahdota kerma.

8. Sekoita Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto  ja kondensoitu maitotiiviste keskenään kulhossa. Lisää joukkoon kermavaahto ja lopuksi jäähdytetty marja-liivateseos.

9. Kaada seos vuokaan jäähtyneen Oreo-keksipohjan päälle.

10. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa n. 4 tuntia.

11. Koristele Oreo-pohjainen Kuningatarjuustokakku marjoilla ja laventelinkukilla. Ripottele pinnalle mustikkajauhetta.

Crème Bonjour Kuningatar -tuorejuusto

Crème Bonjour Kuningatar -tuorejuusto