Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

KUNINGATARJUUSTOKAKKU

Kuningatarjuustokakku tuorejuustotäytteellä on herkullisen marjainen juustokakku, jonka makua voi halutessaan tasapainottaa sitruunalla. Tässä kuningatarjuustokakkureseptissä juustokakkupohja valmistuu rapeista Bastogne-kekseistä.
Kuningatarjuustokakun koristelu ei tunne rajoja: käytä monipuolisesti erilaisia marjoja ja syötäviä kukkia!
  • Ruoanlaitto
  • Valmistusaika
  • Annosta 12
recipe image KUNINGATARJUUSTOKAKKU

Ainekset

  • 200 g Bastogne keksejä
  • 75 g Crème Bonjour Voi & Rypsiöljy levitettä
  • 4 liivatelehteä
  • 2 rkl vettä tai sitruunamehua
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 prk Crème Bonjour Maustamaton tuorejuustoa
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 4 rkl marjahilloa
  • 3,5 dl Flora Kuohua
  • marjoja
  • syötäviä kukkia
Energy (kcal)122 kcal
Energy (kJ)510 kJ
Protein (g)1.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)24.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g)24.0 g
Sugar (g)16.6 g
Fibre (g)0.3 g
Fat (g)2.6 g
Saturated fat (g)1.3 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)1 mg
Sodium (mg)49 mg
Salt (g)0.12 g
Vitamin A (IU)1 IU
Vitamin C (mg)1.0 mg
Calcium (mg)1 mg
Iron (mg)0.01 mg
Potassium (mg)4 mg

Ohjeet

  1. Aloita kuningatarjuustokakku murentamalla keksit monitoimikoneessa. Sulata Crème Bonjour Voi & Rypsiöljy Gourmet -levite  ja sekoita keksimuruihin.
  2. Pingoita leivinpaperi halkaisijaltaan n. 18 cm irtopohjavuokaan. Painele vuoan pohjalle keksimuruseos tiiviiksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin n. 15 minuutiksi.
  3. Liota liivatelehtiä väljässä, kylmässä vedessä pari minuuttia. Lämmitä vesi mikrossa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Laita liivatteet lämpimän veden joukkoon. Sekoita kunnes liivatteet liukenevat.
  4. Sekoita vaniljasokeri, Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto, marjahillo ja siivilöity tomusokeri. Lisää joukkoon liivatteet.
  5. Vatkaa Flora Kuohu vaahdoksi. Kääntele se muiden aineiden joukkoon.
  6. Maista seosta ja lisää halutessasi enemmän sokeria.
  7. Kaada seos keksipohjalle. Peitä kelmulla ja anna kuningatarjuustokakun hyytyä viileässä vähintään 4 tuntia.
  8. Koristele kuningatarjuustokakku marjoilla ja syötävillä kukilla.