Lasagne pinaatilla ja lehtikaalilla

Tämä Jonnamaista-blogin Jonnan maukas ja ravintorikas kasvislasagne on hyvä vaihtoehto perinteiselle lasagnelle. Créme Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuusto tuo lasagneen ihanaa täyteläisyyttä ja tuulahduksen aitoa Italiaa!

Vegetaarinen Vegetaarinen
6 annosta 6 annosta

Ainesosat:

1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1/2 chili
1 paketti tuoreita herkkusieniä
n. 100g lehtikaalia
1 paketti pinaattia
1 paketti kirsikkatomaatteja
2 purkkia tomaattimurskaa
1 purkki Creme Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
suolaa
mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
tuoretta basilikaa
juustoraastetta

Valmistusohje:

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen, voitele vuoka kevyesti.

2. Hienonna sipulit sekä chili (poista halutessasi siemenet). Poista lehtikaalista keskiosan lehtiruoti ja silppua lehdet, silppua myös pinaatit. Viipaloi kirsikkatomaatit sekä herkkusienet.

3. Kuullota pannulla oliiviöljyssä sipulit, chili sekä lehtikaali – anna hetken kuullottua ja lisää pannulle kirsikkatomaatit sekä pinaatinlehdet. Lisää joukkoon tomaattimurska, tuorejuusto ja mausteet, silppua sekaan tuoretta basilikaa ja anna hautua hetki. Paistoimme toisella pannulla herkkusienet, mutta jos tila riittää, voit myös paistaa kaikki samalla.

4. Lado vuokaan pohjalle ensin kerros lasagnelevyjä ja sen jälkeen kastiketta, halutessasi voit laittaa jo kerrosten väliin juustoraastetta. Jätä kolmannelle kerrokselle lasagnelevyjen päälle kastiketta ja ripottele juustoraastetta maun mukaan. Paista 175 asteessa noin 40-45 minuuttia.

Värikäs vaihtoehto kasvisversiolle on reseptimme: Helppo Lasagne.

Crème Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuusto

Crème Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuusto