Suolaiset tuulihatut

Suolaiset tuulihatut ovat näyttäviä juhlapöydän tarjottavia.

30 kpl 30 kpl
60 min 60 min
Keskitaso Keskitaso

Suolaiset tuulihatut -ohjeen ainekset:

2 dl vettä
1 dl Crème Bonjour Voi & Rypsiöljyä
2½ dl vehnäjauhoja
3 kpl kananmunaa

Suolaiset tuulihatut:

1⅓ dl vispikermaa
200 g Crème Bonjour Maustamaton tuorejuustoa
1 dl tilliä
½ tl sitruunapippuria
100 g katkarapuja

Makeat tuulihatut:

1⅓ dl vispikermaa
200 g Crème Bonjour Maustamaton tuorejuustoa
1 dl appelsiinimarmeladia
1 rkl sitruslikööriä

Suolaiset tuulihatut tuovat vaihtelua makeaan tarjoilupöytään

Suolaiset tuulihatut ovat mukava suupala iltapäiväkahville tai herkullinen tarjottava juhlaan kuin juhlaan. Suolaiset tuulihatut tuovat helposti vaihtelua usein makeaan painottuneeseen tarjoilupöytään.

Tällä tuulihatut-ohjeella valmistuvat sekä makeat että suolaiset tuulihatut ja löydät sivuiltamme myös toisen tuulihattu-reseptin: tuulihattutäyte kolmella tapaa.

Suolaiset tuulihatut -ohje:

1. Valmista suolaiset tuulihatut kiehauttamalla vesi ja Crème Bonjour Voi & Rypsiöljy teräskattilassa.

2. Lisää jauhot kiehuvaan nesteeseen samalla koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kunnes tuulihattutaikina irtoaa kattilan reunoilta. Jäähdytä seos.

4. Lisää kananmunat tuulihattutaikinaan yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Jos olet valmistanut taikinan pinnoitetussa tai alumiinikattilassa siirra taikina muovikulhoon vatkauksen ajaksi.

5. Lusikoi taikinasta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tasakokoisia nokareita.

6. Paista 200°C:n lämpötilassa noin 30-40 minuuttia tuulihattujen koosta riippuen. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana, jotta tuulihatut pitävät muotonsa.

7. Halkaise ja täytä jäähtyneet tuulihatut suolaisella tai makealla täytteellä. Voit käyttää täyttämisessä myös pursotinta. Tarjoile makeat tai suolaiset tuulihatut aromikkaan kahvin kera.

Suolaiset tuulihatut:

1. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto.

2. Paloittele katkaravut  ja lisää ne kerma-tuorejuustoseokseen hienonnetun tuoreen tillin ja sitruunapippurin kanssa.

3. Täytä ja tarjoile suolaiset tuulihatut

Makeat tuulihatut:

1. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto.

2. Mausta marmeladilla ja sitrusliköörillä.

3. Täytä ja tarjoile makeat tuulihatut.

Vinkki! Voit myös täyttää tuulihatut jäätelöllä!