Munakoiso-parmesanpaistos

Munakoiso-parmesanpaistos valmistuu vaivatta ja hurmaa jokaisen ruokailijan intensiivisen parmesaanin ja lempeän munakoison makuyhdistelmällä.

1 tunti 1 tunti

Munakoiso-parmesanpaistos ainekset:

4 kpl munakoisoja (n. 2 kg)
1 rkl suolaa
2 rkl oliiviöljyä

Tomaattikastike:
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
400 g tomaattimurskaa
1 dl tuoreita yrttejä karkeana silppuna
2 tl rouhittua mustapippuria
2 rasiaa (400g) Crème Bonjour with Parmesan -tuorejuustoa

Tarjoa munakoisogratiini pääruokana viinietikalla maustetun salaatin kanssa. Resepti sopii myös mainioksi lisäkkeeksi lihalle tai kalalle.

Munakoiso-parmesanpaistos ohje:

  1. Pese munakoisot ja leikkaa ne reilun sentin paksuisiksi kiekoiksi. Mausta munakoisot suolalla ja pyöräytä joukkoon oliiviöljy.
  2. Lado viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 200°C asteessa 20 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu reilusti. Tämän työvaiheen voi tehdä mainiosti myös grillissä. Valmista tomaattikastike munakoisojen paahtumisen aikana.
  3.  Hienonna sipulit ja kuullota ne kuumassa öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska ja anna hautua 15-20 minuuttia. Sekoita tuorejuusto kastikkeen joukkoon ja mausta mustapippurilla sekä tuoreilla yrteillä.
  4. Kokoa paahdetut munakoisot ja tomaattikastike kerroksittain uunivuokaan ja kypsennä uunissa 180°C asteessa noin 30-35 minuuttia. Anna paistoksen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Crème Bonjour with Parmesan -tuorejuusto

Crème Bonjour with Parmesan -tuorejuusto