Paahtopaistileipä piparjuuritahnalla

Créme Bonjour Piparjuuri -tuorejuustosta valmistettu piparjuuritahna antaa paahtopaistileivälle runsaasti makua.

6 kpl 6 kpl
Helppo/keskitaso Helppo/keskitaso

Raaka-aineet:

6 siivua hyvää leipää
6 isoa siivua paahtopaistia (tai 12 pienempää)
1 annos pikkelöityä punasipulia
1 annos piparjuuri-paputahnaa
Kapriksia
Mustapippuria
Rucolaa tai vesikrassia

Pikkelöidyt punasipulit

Iso punasipuli
1/2 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vettä
Ripaus suolaa

Piparjuuri-paputahna

170 g säilöttyjä valkopapuja
100 g Créme Bonjour Piparjuuri tuorejuustoa
1 hienonnettu valkosipulin kynsi
2-3 tl valkoviinietikkaa
Suolaa
Valkopippuria
Oliiviöljyä
Muutama oksa lehtipersiljaa

 

Valmistusohje:

Valmista pikkelöity punasipuli ajoissa, mielellään viimeistään edellisenä päivänä. Sekoita etikka, vesi, sokeri ja suola kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetki, jotta sokeri sulaa. Anna jäähtyä haaleaksi. Siivuta punasipuli. Laita ne kulhoon, kaada päälle liemi. Anna maustua jääkaapissa vähintään seuraavaan päivään.

Valmista piparjuuri-paputahna: survo pavut tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella tai muussaa haarukalla. Sekoita Crème Bonjour Piparjuuri tuorejuusto ja muut loput ainekset joukkoon.

Paahda leivät paahtimessa, grillissä tai parilapannulla.

Levitä leiville piparjuuri-paputahnaa, asettele reilusti paahtopaistia. Nostele pikkelöityä punasipulia ja kapriksia. Koristele vesikrassilla tai rucolalla.