Parskaali-parmesanpiiras
Paahdettu parsakaali ja parmesaani ovat yhdessä täyteläinen makupari.

Parsakaali-parmesanpiiras ainekset:
500 g:n voitaikina tai piirastaikina
1 iso parsakaali
3 cm pätkä punaista chiliä
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl pinjansiemeniä
2 kananmunaa
2 rasiaa (400g) Crème Bonjour with Parmesan -tuorejuustoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Kukinnot paahtuvat uunissa rapeiksi ja varsiosa pysyy mehukkaana. Piiras maistuu myös kylmänä ja piiras pysyy mehevänä lämmitettäessä.
Parsakaali-parmesanpiiras ohje:
- Laita uuni kuumenemaan 200 °C asteeseen. Asettele taikinalevy leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Taikinan tulee ylettyä reilusti vuoan reunoille.
- Paloittele sipulit viipaleiksi ja hienonna chili. Levitä sipulit ja chili tasaiseksi kerrokseksi raa’an taikinan päälle.
- Sekoita kananmunat voimakkaasti tuorejuuston joukkoon ja mausta mustapippurilla. Kaada seos sipulien päälle.
- Pilko parsakaali reiluiksi lohkoiksi, puolita kukinnot ja levitä lohkot sekä pinjansiemenet juustokerroksen päälle.
- Paista 30-35 minuuttia kunnes parsakaalit ja taikinan pohja ovat kauniisti ruskistuneet.