Pasta parmesaanituorejuustolla ja mustapippurilla

Pasta Cacio e Pepe – juustoa ja pippuria, yksinkertaisista raaka-aineista syntyy poikkeuksellisen herkullinen  pasta.

4 annosta 4 annosta
15 minuuttia 15 minuuttia

Pasta parmesaanituorejuustolla ja mustapippurilla ainekset:

300 g spagettia tai kuivapastaa
1 rkl suolaa pastan keitinveteen
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl mustapippuria myllystä
1 rasia (200 g) 200g Crème Bonjour with Parmesan -tuorejuustoa
1½ dl pastan keitinvettä
2 rkl voita

 

Resepti valmistuu salamannopeasti ja ainekset ovat helposti saatavilla. Viimeistelyyn sopii mainiosti oliiviöljyllä ja sitruunanmehulla maustettu rucolasalaatti.

Pasta parmesaanituorejuustolla ja mustapippurilla ohje:

  1. Kuumenna 1,5 litraa vettä kiehuvaksi pastaa varten. Lisää suola ja pasta. Sekoita kevyesti muutaman kerran. Sopivan ”al dente” kypsyyden saat jättämällä pois noin 2 minuuttia pakkauksen ohjeellisesta keittoajasta. Ota 1½ dl pastan keitinvettä sivuun ja valuta pastat.
  2. Varaa laakea kattila tai paistinpannu pastan viimeistelyyn. Lisää pannulle oliiviöljy ja mustapippuri. Kuumenna ja lisää loraus pastan keitinvettä.
  3. Lisää pannulle pasta, tuorejuusto sekä voi, pyöräytä ainekset sekaisin ja lisää tarvittaessa pastan keitinvettä. Pastan tulee olla rakenteeltaan mehevän kermaista ja maultaan aromaattisen pippurista.
Crème Bonjour with Parmesan -tuorejuusto

Crème Bonjour with Parmesan -tuorejuusto