Toffeekakku

Hemmottele makunystyröitä suussa sulavalla toffeekakulla.

6 6
2 h 2 h
Keskitaso Keskitaso

Raaka-aineet:

250 g Crème Bonjour Voi & Rypsiöljy Normaalisuolainen 
3 dl ruokosokeria
2 munaa
200 g Crème Bonjour Maustamatonta -tuorejuusto
7 dl spelttijauhoja
1, 5 tl leivinjauhetta
2 tl aitoa vaniljaa
1/2 tl murskattua anista

Lisäksi:

Vuoan voiteluun korppujauhoja ja Voi & Rypsiöljy -levitettä.

Koristeluun hemaiseva ruusu ja pölysokeria.

Valmistusohje:

1. Aloita toffeekakku voitelemalla ja leivittämällä kakkuvuoka. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.

2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja ruokosokeri hyvin sekaisin. Lisää kanamunat yksitellen. Lisää seoksen joukkoon Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto ja sekoita taikina sileäksi.

3. Murskaa aniksen siemenet morttelissa. Lisää jauhojen joukkoon leivinjauhe, murskattu anis sekä vanilja. Lisää jauhot erissä taikinaan.

4. Kaada taikina kakkuvuokaan. Kypsennä toffeekakkua 180 asteessa n. 1 h ajan, kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa.

Vinkki! 
Toffeekakku suorastaa huutaa rinnalleen kupin hyvää, vahvaa kahvia tai mustaa teetä.