Vietnamilaiset kesäkääryleet

Aasialaisen ruoan ystävälle!

10 kpl 10 kpl
Keskitaso Keskitaso

Raaka-aineet:

125 g riisivermiselliä (nuudeli)
1 rkl seesamiöljyä
2 isoa porkkanaa
1 avokado
½ kurkkua
5 kevätsipulia
15 kypsää, kuorittua jättikatkarapua tai 10 pientä viipaletta kylmäsavulohta
10 pientä salaatinlehteä
50 g ituja
2 dl tuoreita yrttejä (esim. korianteria, minttua ja thaibasilikaa)
1 rs Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuustoa
10 riisipaperiarkkeja

Tarjoiluun: kalakastiketta ja sweet chiliä

Valmistusohje:

Keitä vermisellit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta keitinvesi pois. Mausta ne seesamiöljyllä.

Kuori porkkanat. Leikkaa porkkanoista, kurkusta ja avokadosta n. 5 cm:n pituisia suikaleita. Hienonna kevätsipulit. Huuhtaise salaatit. Halkaise ravut pituussuunnassa.

Upota yksi riisipaperi kerrallaan melkein kiehuvaan veteen n. 15 sekunniksi tai kunnes arkki on pehmennyt. Rakenna maun mukaan erilaisia rullia, ravuilla tai lohella. Laita nokare Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuustoa jokaisen rullan sisään. Kääri rulliksi.

Laita valmiit rullat odottamaan kevyesti kostutetun keittiöpyyhkeen alle siksi aikaa, että saat kaikki rullat valmiiksi. Tarjoa sweet chilin ja kalakastikkeen kanssa.